Ai coșuri pe față? Scorțișoara te scapă de ele!

0
383

Foarte multe persoane sunt afectate de acnee. Și nu doar adolescentele, ci și femeile se confruntă cu această problemă. Stresul, alimentața necorespunzătoare, hormonii din corp etc. sunt cauze care duc la o acnee aproape vulgară, așa cum este denumită în rândul adolescenților. Nu trebuie să te sperii, mai ales și foarte important, nu stoarce coșurile, oricât de greu este asta, pentru că nu vei face decât să afectezi zona și să te alegi cu cicatrici de toată frumusețea.

Ceea ce am descoperit că ajută foarte mult tenul este scorțișoara, acel praf care te îmbie cu mirosul lui.

Scorțișoara este renumită încă din Antichitate. Egiptenii o foloseau pentru a-și îmbălsăma morții, iar romanii o foloseau în timpul slujbelor mortuare. De asemenea, era folosită în bucătărie, în prepararea diferitelor rețete, atât dulci, ca cât și sărate.

Datorită proprietăților sale antibacteriale, antimicrobiale și antiiflamatorii, propun două recomandări pentru un ten curat, fără pete, fără coșuri:

Scrub, făcut din două lingurițe de scorțișoară, una de zahăr, un praf de bicarbonat de sodiu și puțină apă, pentru a forma o pastă. Este de ajuns să faceți acest lucru o dată pe săptămână.

Mască, făcută din 3 lingurițe de miere și o lingurită de praf de scorțișoară, care se aplică pe față, lăsându-se 30 de minute, chiar o oră, să acționeze. Apoi se va clăti tenul cu apă călduță sau cu ceai de mușețel. Coșurile se vor usca, ușor-ușor, dar masca nu este recomandată a se folosi prea des. Maxim de două-trei ori pe săptămână este suficient, pentru a nu irita.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFilmul de weekend: Lumina dintre oceane
Articolul următorO doamnă nu poartă colanți în societate
Roxana B
Deși tot acest blog conține texte despre viața mea și despre poveștile și experiențele mele, mi-e foarte greu să fac o descriere. Cred că fiecare are o poveste de viață, fiecare este special în felul lui și fiecare are de povestit câte ceva. Afla mai multe aici.

LĂSAȚI UN MESAJ