Iubirea fără sex e ca sexul fără iubire

0
388

Mulți spun că iubirea e complicată. Mulți dintre cei singuri. Eu nu cred că iubirea e complicată, dar să întreții o relație nu e chiar ușor. Fiecare are personalitatea sa și, dacă nu găsești o cale de mijloc pentru înțelegere, e aproape imposibil ca relația să fie una longevivă. Comparația din titlu poate că nu e cea mai potrivită. Iubirea fără sex nu merge. Cel puțin, nu pentru multă vreme. Sexul fără iubire, da. Însă nu e la fel de pasional.

Sexul este privit la fel și de femei, și de bărbați. Nu-mi plac mie prea mult clasificările astea, cum că ei sunt într-un fel, noi în altul. Există, desigur, diferențe, pentru că femeile pot trăi o partidă de amor din pură plăcere, însă nu pentru multă vreme. Mai ales dacă asta se întâmplă cu același bărbat. Ei, în schimb, n-au nicio problemă și pot duce mult și bine în stilul „friends with benefits”. La noi, cum spuneam, e doar pe termen scurt. Adică ne amorezăm mai repede.

Sexul și iubirea fac parte din aceeași ecuație. Combinate, formează acel „tot” necesar. Atât una, cât și cealaltă reprezintă sănătate curată :). Iar atât în sex, cât și în iubire, poți sau nu să te dăruiești total.

Multă vreme m-am bătut cu pumnii-n piept, în discuțiile cu bărbați și femei, deopotrivă, cum că eu fac doar dragoste. Ei, da! M-am convins, în timp, că era vorba de atracție fizică, total diferită de ceea ce numește fiecare „iubire”. Însă orgasmul de după sex este la fel de bun ca orgasmul după ce faci dragoste. Pentru că plăcerea fizică este… doar o plăcere :).

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFilmul de weekend: Human
Articolul următorCartea săptămânii: Se numea Sarah
Roxana B
Deși tot acest blog conține texte despre viața mea și despre poveștile și experiențele mele, mi-e foarte greu să fac o descriere. Cred că fiecare are o poveste de viață, fiecare este special în felul lui și fiecare are de povestit câte ceva. Afla mai multe aici.

LĂSAȚI UN MESAJ