Acasă Descopera Cultura generala Alimentele care îți protejează creierul, potrivit cercetătorilor

Alimentele care îți protejează creierul, potrivit cercetătorilor

0
Alimentele care îți protejează creierul, potrivit cercetătorilor
Sursa foto: huffpost.com

Cum ne menținem creierul activ? Există o metodă mai puternică decât puzzle-urile sau integramele. Alimentația! Oamenii de știință susțin că ar trebui să începem să acordăm mai multă atenție la ceea ce se află în farfurie.

Ce spune studiul?

Un studiu publicat în „Frontiers in Aging Neuroscience” arată că dieta bogată în luteină, o substanță nutritivă care se găsește în varză, spanac, avocado și ou, ar putea proteja creierul de îmbătrânire.

Pentru început, cercetările din trecut au arătat că luteina prezintă proprietăți antiinflamatorii. Deoarece luteina se acumulează în țesuturile noastre cerebrale, este posibil ca această substanță nutritivă să îmbunătățească funcția creierului. Dar organismul nostru nu poate produce luteina în mod natural. Ea poate fi asimilată doar din alimentele pe care le mâncăm. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au recrutat 60 de persoane cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani. După măsurarea nivelului de luteină al participanților, echipa formată din câțiva oameni de știință a început să monitorizeze activitatea creierului în timp ce volutarii au efectuat o sarcină dificilă.

Ce au descoperit?

Persoanele mai în vârstă care au avut niveluri mai ridicate de luteină au mai multe șanse să se potrivească cu ritmul cognitiv al omologilor lor mai tineri, care aveau niveluri mai scăzute de luteină (Aceste gânduri vă îmbătrânesc și mai repede).

„Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, se confruntă cu un declin tipic. Cu toate acestea, cercetările au arătat că acest proces poate începe mai devreme decât era de așteptat. Puteți chiar să începeți să vedeți unele diferențe încă de la 30 de ani”, spune autorul studiului, Anne Walk, într-o declarație.

„Dacă luteina poate proteja creierul împotriva declinului, ar trebui să încurajăm oamenii să consume alimente bogate în luteină la un moment dat în viața lor, atunci când are un beneficiu maxim”, a mai spus aceasta.

Deși studiul nu poate garanta o relație cauză-efect între luteină și beneficiile sale antiîmbătrânire, este recomandat oamenilor să înceapă să includă în alimentație cât mai multe legume, care sunt foarte sănătoase.  În plus, legumele sunt considerate de oamenii de știință ”hrană pentru creier”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!