Acasă Carti Carti dezvoltare personala Când Scufița Roșie și-a învins temerile față de lupul rău

Când Scufița Roșie și-a învins temerile față de lupul rău

0
Când Scufița Roșie și-a învins temerile față de lupul rău

Temerile se ascund în pădurea vieții tale zi de zi. Ele te fac să te simți vulnerabilă. Și este ca și atunci când Scufița Roșia a trebuit să se aventureze într-un loc necunoscut, acolo unde era lupul. Ea a trecut în acel moment printr-un ritual de trecere.

Acela este momentul în care te provoci și te cunoști mai bine pe tine. Mai presus de toate, este vorba despre lupta pe care trebuie s-o ai în fiecare zi împotriva propriei temeri. Dar acesta este singurul mod prin care poți deveni o persoană care are încredere în ea și în ceea ce face.

Temerile sunt atacatorii tăi

Scopul fundamental al fricii este să te țină în viață. Ea te face alertă. Ea este mecanismul tău de detectare pentru orice risc care te poate pune în pericol. Odată ce creierul procesează orice amenințare, nivelul de adrenalină crește, neurotransmițătorii accelerează bătăile inimii și mușchii te pregătesc să ”fugi”.

În trecut, aceste mecanisme au avut singurul scop de a te proteja în fața mai multor atacatori reali. Cu toate acestea, astăzi, riscurile și atacatorii sunt diferiți. De fapt, ele sunt atât de diferite încât rareori au un corp, o formă sau o prezență definită.

La mijlocul secolului al XXI-lea, cei mai frecvenți atacatori sunt în mintea ta. Ei sunt camuflați în parteneri sau prieteni. De aceea este necesar ca ei să fie identificați, pentru că îți pot lua fericirea. Tu trebuie să fii întotdeauna curajoasă și să te simți demnă. În plus, ar trebui să poți trăi în echilibru și în armonie cu lucrurile care te înconjoară.

Atacurile de insecuritate

Toată lumea are o voce. Are drepturi, virtuți și puncte forte. Cu toate acestea, uneori oamenii uită calitățile lor pozitive. Unii cred ceea ce spun ceilalți și devin simple păpuși, în timp ce alții își păstrează constant demnitatea. În acest caz, nu poți da vina pe nimeni pentru nefericirea ta. Atacatorul trăiește în interiorul tău, nu în exterior. Trebuie să îți aduni tot curajul, dacă vrei să obții libertatea înapoi. Este timpul să fii atentă, să oferi și să primești respect.

Când atacatorul extern spune „Nu poți”

În viața de zi cu zi, atacatorii acționează diferit. Uneori, familia ta te împiedică să crești. Ei intervin în cursul destinului tău și iau de multe ori decizii în numele tău. În alte cazuri, atacatorul este partenerul/partenera de cuplu care confundă dragostea cu dominația și bunătatea cu manipularea. Același lucru se poate întâmpla la serviciu sau la școală. Adesea, dreptul nostru de a fi unic este ignorat.

Mulți dintre noi simțim că nu ni se permite să fim altfel, să facem lucrurile în felul nostru sau să ne arătăm abilitățile. Atacatorii vin în multe forme diferite. Cu toate acestea, cei care sunt în abundență sunt cei care ne taie aripile și ne îngrădesc libertățile.

Dar este timpul să înveți să devii puternică și curajoasă. Învață să fii responsabilă de propria ta realitate. Renunță la haina roșie de timiditate și naivitatea și îmbrățișează puternicul lup din interiorul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!