Acasă Filme Filmul de weekend: Complet străini

Filmul de weekend: Complet străini

0
Filmul de weekend: Complet străini

 

Am primit această recomandare de film de la o colegă de serviciu şi, cum eu imediat notez în agendă atunci când aud de un film bun, m-am uitat la „Perfetto sconosciuti” sau „Perfect strangers”. Ai noştri au tradus ca „Perfect străini”, însă am adaptat după cum îmi sună mie bine în limba română.

Genial e puţin spus în ceea ce priveşte subiectul. Filmul în sine nu m-a dat pe spate, recunosc, mai ales finalul, iar asta e puțin surprinzător pentru mine, deoarece mi-a plăcut dintotdeauna cinematografia italiană. Dar povestea e foarte mişto, în plus nu este un film vechi (2016), iar pe Imdb are o notă destul de bună (peste 7).

Bun, să trec la poveste, nu? 🙂

Şapte prieteni, trei cupluri căsătorite şi un bărbat relativ singur, care vine neînsoţit pe motiv că iubita nu se simte bine, se strâng cu toţii acasă pentru a lua cina. Din glumă-n glumă, una dintre soţii vine cu propunerea unui joc: fiecare să-şi pună telefonul mobil pe masă, pe parcursul întregii seri, iar toate mesajele venite prin SMS ori whatsapp să fie citite cu voce tare şi apelurile să fie date pe speaker, pentru a dovedi că nimeni nu are nimic de ascuns. Toţi dau din coate-n coate, dar dacă sunt prieteni cu adevărat şi îşi comunică totul, de ce s-ar feri să joace, nu? Însă, odată cu mesajele sosite, tensiunea creşte, iar secretele încep să iasă la iveală unul câte unul. Din exterior se vede bine, vorba unei dragi prietene :). Aparenţele înşală, totuşi, iar fericirea şi echilibrul pe care tot încearcă să le arate cu toţii sunt doar de faţadă.

Se descoperă că unul dintre soţi merge la psiholog, în condiţiile în care însăşi soţia are această meserie, iar ea, soţia-terapeut vede asta ca pe o trădare, când soţul a ales această cale doar pentru a-şi salva căsnicia. Tot ea are o relaţie destul de tristă cu fiica lor, care este mult apropiată de tată. Apoi, o altă soţie, abia căsătorită, care susţine sus şi tare că nu-şi doreşte copii, află că soţul o înşela şi va avea un copil cu amanta. De asemenea, prietenul venit singur la cină a ales asta nu pentru că iubita nu se simţea bine, ci pentru că nu avea curajul să-şi prezinte iubitul (!) oamenilor apropiaţi lui.

Nu dezvălui mai mult. Este un film bun, cu umor, cu replici inteligente şi cu multe vorbe de duh :). Sunt curiosă câţi dintre noi ar fi de acord să-şi lase telefonul, această „cutie neagră” a omului modern, la îndemâna prietenilor cei mai apropiaţi. Toţi avem secrete. Viaţa nu trebuie pusă pe tavă în faţa nimănui, e vorba de intimitate. Iar ce nu ştii, nu-ţi poate face rău, aşa-i? Deşi, iată, în acest film vom vedea că răul exista, iar lipsa de comunicare şi plafonarea dintr-o căsnicie a condus la certuri şi rupturi, fiind tot aproape de divorţ.

Vizionare plăcută! 🙂

 

Articolul precedent Respectul, iubirea şi libertatea – fără ele nu există relaţie
Articolul următor Cartea săptămânii: Singurătatea numerelor prime
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!