Acasă Frumusete Coafura Măşti homemade pentru un păr strălucitor

Măşti homemade pentru un păr strălucitor

0
Măşti homemade pentru un păr strălucitor

keratin-hair-straightening-treatment

Întotdeauna am considerat că părul unei femei atrage privirile mai mult decât orice altceva. Ce geantă, ce pantofi, ce ceas?! Sigur, sunt femei înzestrate de la mama natură cu un păr lung şi des. Eu nu-s aşa norocoasă. În orice caz, cum vara este pe sfârşite, orice tip de păr necesită îngrijire. Mai ales după canicula care a fost, părul s-a deteriorat, devenind foarte fragil. Personal, nu am foarte multe măşti pe care le folosesc, doar câteva pe care le consider mai importante pentru a mă lăuda cu un păr sănătos.

Mai mult de o mască pe săptămână nu cred că este cazul. Aşadar:

Săptămâna 1: Mască de păr cu ou

2 gălbenuşuri de ou

3 linguri ulei de măsline

1 lingură ulei de ricin

1 linguriţă vitamina A

Acum urmează partea cea mai grea. Toate ingredientele se amestecă, în ordinea dată, după care se aplică cu o pensulă de vopsit părul. Se lasă pe păr circa o jumătate de oră, după care se spală bine părul cu şampon. Asta-i tot :).

Săptămâna a 2-a. Mască de păr cu ulei de cocos

Nu mai este o noutate faptul că uleiul de cocos are multiple beneficii. Atât pentru păr, ten sau corp. O astfel de mască hidratează scalpul în profunzime. Nu este nici foarte scump: 8 lei. Bineînţeles, dacă mergi în farmacie sau Plafar, costă mai mult, în jur de 30-40 de lei, chiar mai bine, în funcţie de cantitate. După ce întinzi bine uleiul pe păr (uscat), pune un prosop şi lasă-l să acţioneze 30 de minute. Să fiu sinceră, eu stau şi o oră cu el în păr. Miroase foarte frumos :).

Săptămâna a 3-a. Mască cu iaurt

1 pahar iaurt (cât mai gros)

1 lingură miere

1 gălbenuş ou

2 lingură zeamă de lămâie

Atât ouăle, cât şi iaurtul au în compoziţia lor keratină, care ajută la creşterea şi regenerarea părului. Amestecăm gălbenuşul cu miere, adăugăm puţin câte puţin iaurt, iar apoi zeama de lămâie. Întindem masca aceasta pe părul uscat şi lăsăm o jumătate de oră, după care spălăm şi clătim părul aşa cum o facem de obicei.

Săptămâna a 4-a. Mască  cu avocado

1 avocado

3 linguri ulei măsline

1 lingură ulei migdale

Avocado este atât un aliment extraordinar, cât şi un produs cosmetic foarte des folosit. Este un fruct exotic, untos şi plin de calităţi. Nutrienţii esenţiali pe care îi conţine (proteine, antioxidanţi, carotenoizi, vitamina C, vitamina E, vitamina D, acizi graşi Omega 3, seleniu, zinc sau acid oleic) ajută la creşterea şi strălucirea părului, dar şi la hidratarea scalpului. Se face o pastă dintr-un avocado copt bine, după ce s-a îndepărtat miezul, apoi se adaugă uleiul de măsline şi, dacă avem, ulei de migdale. La fel ca şi la celelalte măşti, lăsăm 30 de minute, după care şamponăm bine.

Săptămâna a 5-a. Mască cu bere

2 gălbenuşuri

1 pahar cu bere

Să nu vi se pară ciudat, dar berea nu este bună doar pentru a o bea (eu nu obişnuiesc să beau decât un tip de bere: cu lămâie; sau, mai nou, cu soc – Strongbow). Extrem de bogată în vitamine şi minerale, berea poate face minuni pe părul nostru. Se amestecă bine şi se aplică pe părul umed. Se lasă cam 40 de minute, chiar o oră, apoi se spală părul şi se clăteşte bine. Apropos, Jennifer Lopez a declarat că îşi clăteşte părul cu bere neagră pentru a-l avea tot timpul proaspăt şi plin de volum, fără vârfuri despicate ;).

Ar mai fi o a 6-a mască de păr cu mango, castravete şi cocos, un tratament indian pe care nu am apucat încă să-l aplic. Abia am aflat de această mască.

1/2 mango

1/4 castravete

4 linguri ulei de cocos

Se pun toate în blender, se omogenizează, iar pasta obţinută se aplică pe păr, după care se spală.

Cam astea sunt cele cinci măşti pe care obişnuiesc să le folosesc. Sper să vă ajute. Şi dacă o folosiţi pe ultima, să mă anunţaţi şi să-mi spuneţi şi mie. Bănuiesc că este eficace, pentru că toate cele trei produse sunt bogate în vitamine. Eu am mai făcut, de-a lungul timpului, şi mască cu suc de ceapă sau de usturoi (aha, am curaţat, am pus în storcător, iar zeama rezultată am pus-o în păr). Evident, am renunţat, din cauza mirosului. Dar ambele sunt eficiente.

După fiecare mască folosită, eu mă clătesc cu oţet. Pun într-un pahar jumătate oţet, jumătate apă, apoi clătesc părul cu această soluţie. Sunt persoane care nu pot suporta mirosul de oţet. Mie-mi place. Nu e ca şi cum aş sta ore întregi cu nasul într-o sticlă de oţet, dar câteva secunde-un minut cât durează să mă clătesc, chiar nu-mi afectează căile nazale. Din când în când, mă mai clătesc şi cu o infuzie făcută din frunze de nuci sau de urzici. Rezultatul: strălucire!

Articolul precedent Mâncare chineazească: Noodles cu pui şi legume
Articolul următor …Şi am zis PA!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!