Frumusete

Cea mai bună mască pentru ten! Secret: conține bere

 

Berea este grozav de bună să o bea bărbaţii şi să o risipească femeile. Dar merită atunci când o foloseşti pentru o foarte bună mască pentru ten cu bere. Pentru că berea aduce beneficii miraculoase asupra pielii. Conţine vitamine din grupul B, hamei,  drojdie şi, nu în ultimul rând, apă, ingrediente care ajută la curăţarea pielii. Eu obişuiam să mă răcoresc vara cu bere. Nu, nu să o beau, ci să o torn pe mine, din cap până-n picioare, stropindu-mi uşor buzele, chiar dacă gustul berii nu e tocmai pe placul meu, singura pe care o accept fiind cea cu lămâie.

Descoperită înca de la începuturile civilizaţiei, berea a devenit astăzi a treia băutură conumată în cantităţi mari, după apă şi ceai. De câţiva ani buni, foarte multe femei o folosesc pentru faţă, chiar şi pe post de demachiant, nemaivorbind de faptul că este un ajutor nepreţuit pentru cele care au probleme cu acneea.

Ingrediente:

Păi, evident, bere. O jumătate de pahar este suficient pentru o mască. Se amestecă bine cu un albuş de ou bătut înainte şi iată masca!

Aplică masca rezultată pe faţă şi las-o să acţioneze cel puţin zece minute. Se usucă rapid, aşa că poţi să-ţi faci treaba prin casă, nu e musai să stai întinsă pe pat, ca şi cum ai fi bolnavă. Îndepărtează apoi cu apă călduţă, după care mângâie-ţi tenul. Vei observa diferenţa. Câtă prospeţime!

Mai recomand un truc. Deşi nu mai este vară încât să torn un litru de bere pe mine, tot nu am renunţat la această „plăcere” nebună. Pun bere brună în apa în care fac baie. Sigur, renunţ la spumant, altfel nu mai are efect. N-aş putea spune cu exactitate la ce ajută, probabil este doar un „fix” de-ale mele, pentru că îmi dă stare de bine.

Spune-mi, te rog, tu în ce mod foloseşti berea ca şi tratament? 🙂

 

Roxana Brănișteanu

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

View Comments

Recent Posts

Atelier de Scriere Creativă: Din Tabăra de Lectură

STICLUȚA Mă găsesc privind spre valurile care se sparg și mă surprind pierdut în gânduri,…

2 zile ago

Atelier de scriere creativă: Concurs cu premii în București

Ce planuri ai vineri seară, pe 8 noiembrie? Vin cu o invitație către tine, să…

3 zile ago

BOOK CLUB cu Editura TREI: Lista, de Yomy Adegoke (București, Brașov, Constanța)

Te invităm să ni te alături la următorul nostru club de lectură, dedicat romanului "Lista", de…

6 zile ago

Premiul Nobel pentru Literatură 2024: Han Kang, prima laureată din țara asiatică

Premiul Nobel pentru Literatură din 2024 a fost câștigat de scriitoarea sud-coreeană Han Kang. Este…

o săptămână ago

Club de lectură: Cofetăria cu miracole, cu Silvia Tarrago

În luna septembrie a avut loc un al doilea club de lectură, de această dată…

o săptămână ago

Club de lectură: Englezul din Gara de Nord, cu Tatiana Niculescu

Încă un club unde pasionații de lectură din București, Constanța și Brașov s-au reunit pentru…

o săptămână ago