Autori

Books and Wine cu vin, cărți și poezie

În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie un eveniment de neuitat, Books and Wine, aflat la a VIII-a ediție. A fost o seară dedicată iubitorilor de cărți și vin, o ocazie de a sărbători cultura și creativitatea într-un cadru cu adevărat remarcabil, casa A46, cu arhitectura sa superbă.

Eveniment: Books and Wine

Organizator: Roxana Brănișteanu (iCarte, iParte)

Prezentator: Carmen Târnoveanu

Invitați: Ligia Pârvulescu și Neil McGregor

Local: A46, Aleea Alexandru nr. 46, București

Parteneri: A46, Editura Litera, Teatrul Avangardia, I Wood Be, DrinkStory, Heidi Chocolate, Careless Beauty, SVN Credit, Kaya Holistic

Data: 1 martie 2024, ora 19.00

Muzica: Alina Mirică

Cultură și creație: Atelier de poezie și discuții cu scriitorii

Evenimentul a debutat cu o discuție impresionantă între Carmen Târnoveanu și Ligia Pârvulescu, despre femeia de astăzi, cât și despre femeia din literatură, prin stilul unic în care scrie Ligia, după care a urmat un atelier de poezie, cu poetul Neil McGregor, unde pasionații de citit și-au putut împărtăși gândurile și emoțiile prin versuri. Scriitorii au fost sursa de inspirație pentru toți cei prezenți, oferind perspective unice și experiențe personale legate de arta scrisului.

Mărțișoare iCarte, iParte

iCarte, iParte este un brand cultural care are scopul de a aduce laolaltă cititorii, scriitorii, iubitorii de carte și de artă în general. Astfel, cei de la I Wood Be au pregătit mărțișoare făcute manual pentru fiecare dintre cei prezenți.

Muzică Live și ambianță încântătoare

Cu muzica live care a umplut aerul, atmosfera a fost completată de acordurile dulci și ritmurile captivante prin vocea tinerei Alina Mirică. Fiecare notă muzicală a adus un plus de magie în această seară specială, transformând fiecare moment într-o experiență memorabilă.

Discuții aprinse de literatură, prin jocul „Ghicește personajul!”

Participanții au avut privilegiul de a explora o selecție vastă de titluri, de la clasicii literaturii universale la opere contemporane remarcabile, prin binecunoscutul joc din cadrul evenimentelor iCarte, iParte, „Ghicește personajul!”.

Vin și praline pentru inspirație și socializare

Un eveniment Books and Wine nu ar putea fi posibil fără un vin bun, iar de asta s-au ocupat DrinkStory și A46, cu vin păstrat bine și sigur în depozit (Domeniile Averești). Totodată, de pe mese nu au fost lipsit pralinele, de fiecare speciale, cu gust deosebit, atent pregătite de Heidi Chocolate.

Tombolă cu premii și surprize plăcute

Pentru a întregi atmosfera de bucurie și entuziasm, am organizat o tombolă cu premii atractive. Participanții au avut șansa de a câștiga premii speciale, de la cărți și agende până la multe altele. Romanul „Furia”, scris de Alex Michaelides, a fost oferit în zece exemplare, pentru zece cititori, precum și agende din partea editurii Litera. Celelalte premii au fost creme de față de la Careless Beauty România și vouchere de la Teatrul Avangardia, SVN Credit, Kaya Holistic. De asemenea, sonorizarea a fost posibilă cu ajutor SVN Credit.

O seară de neuitat, într-o comunitate îmbinată de pasionați

Books and Wine la A46 a fost mult mai mult decât un simplu eveniment. A fost o celebrare a culturii, creativității și comunității. În mijlocul unei arhitecturi deosebite și a unei ambianțe încântătoare, participanții au avut ocazia să se conecteze, să învețe și să se inspire reciproc. Cu siguranță, această seară va rămâne întipărită în memoria noastră ca un moment de bucurie și împlinire.

GALERIE FOTO, realiată de George Rotărescu

GALERIE 2

Roxana B

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

BOOK CLUB cu Radu Paraschivescu: Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri

Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…

2 zile ago

Tabăra de Lectură pentru Adulți merge la Veseud, în Sibiu!

Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…

4 zile ago

BOOK CLUB: Furia, de Alex Michaelides

Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…

2 săptămâni ago

Book Club Măștile fricii, de Camelia Cavadia

Într-o atmosferă plină de pasiune literară și gusturi dulci, cluburile noastre de lectură din București…

3 săptămâni ago

Tabăra de Lectură de la Transylvanian Inn (Bran)

Încă o Tabără de Lectură specială am avut în Luna Îndrăgostiților, în inima munților, la…

3 săptămâni ago

Yoga and Books: Ediția a III-a, cu un nou atelier de relaxare a minții și a corpului

Așa cum te-am obișnuit, urmează a III-a ediție Yoga and Books în luna martie. Te…

4 săptămâni ago