Lifestyle

Când societatea te rupe în bucăți…

Ca să o spun p-aia dreaptă, eu sunt cea care ar vrea să rupă societatea în bucăţi, dacă aș avea puterea asta. Să arunc toate acele bucăţi infecte şi mizerabile şi să opresc câteva cu care pot construi ceva. Mă enervează la culme când văd cum societatea lovește tare, iar oricărui om cu potențial i se taie aripile pentru că nu are susținere materială sau de altă natură. Sau cei care întind un deget, dar o fac pentru că așteaptă să îți tai mâinile ca să le răsplătești ajutorul (să chiar să-ți donezi un rinichi pentru ei). Da, asta este ceea ce mă scârbește cel mai tare, “ajutorul” mascat, pentru că este cea mai josnică metodă de a se scoate pe el/ea – omul bun din toată povestea, ca la final să fie Iisus-ul, Sfântul trădat de Iuda.

Cred că cel puțin o dată în viața aceasta toți am cunoscut pe cineva așa. Din acest motiv, atunci când cunosc un om, întreb care e scopul pentru care face ceva pentru mine. Continui cu aceeași frază, de fiecare dată: “Eu pot să îți ofer omul sincer cu care îți bei cafeaua astăzi, mai departe, dacă vrei mai mult, punem punct oricărui tip de relație”. E trist, dar mai trist ar fi să mă mint singură.

Să o citez un pic pe Roxana, sunt “iritată” de tot ceea ce înseamnă doar imagine, de corpuri teleghidate, de minți canalizate pe păcăleală, de oameni “dăștepți” din spatele unui telefon sau al unui laptop, de cei care consideră că merită tot, dar oferă puțin, de lipsă de respect pentru alții , de “finețea” aceasta cu care ne zâmbim fals, deși ne-am trage gloanțe în cap, dacă nu s-ar pedepsi crima cu închisoarea. Nu i-aș putea împușca, căci mi-aș omorî toate convingerile religioase, mentale și sufletești. Mă doare blamarea de orice natură și îmi ucide neuronii lipsa toleranței. De parcă țoti suntem puri și putem arunca cu pietre. Mizerie, putem mai mult, pot mai mult, dar cine se ridică primul la tablă să își spună lecția? Prea puțini și cei care o fac, de regullă, sunt înlăturați sau trimiși la psiholog. Da, sensibilitatea, cel puțin în România, este trimisă la psiholog, căci e slabă. Nu dau sfaturi, sunt puține lucruri din lunga listă pe care o am în mintea asta dubioasă, este pur și simplu, o părere. Eu nu instig pe nimeni să fie ca mine, e urât și e mișto, înveți să comunici la un alt nivel, înveți să te bucuri din lucruri atât de mici și să te enerveze lucrurile mari. Dar la final, măcar eu am ales pentru mine, nu îmi plac tiparele și văd lumea în culorile mele. Îmi pun laserul și aleg.

Noi suntem cei care formăm societatea și toți facem parte din aceeași echipă, iar exemplele pe care le dăm reprezintă baza generațiilor viitoare. Depinde doar de noi în ce lume vor crește copiii și nepoții noștri. Totul în viață are efect de boomerang – ce dai, fix aia primești. Aşa că, dacă ai puterea să susții o cauză, un om, un talent, SUSŢINE sau TACI, nu tăia din aripi! Nu se știe când vei fi susținut la rândul tău.

Autor: FeliciaB, pe care o puteți găsi dând un click pe numele ei :). 

Guest Post

Recent Posts

Tabăra de Lectură pentru Adulți: Ediția a X-a merge la Castelul Maria din Hunedoara

Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…

4 săptămâni ago

BOOK CLUB în București, Brașov, Constanța, Iași, Sibiu: Copilul de la Auschwitz

Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…

2 luni ago

25 ianuarie 2025: Clubul de carte din Constanța cu romanul Copilul de la Auschwitz

La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…

2 luni ago

Club de lectură în Brașov: Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…

2 luni ago

BOOK CLUB 2025: Copilul de la Auschwitz

Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…

2 luni ago

Book Club iCarte, iParte: O întâlnire specială pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Luna ianuarie  vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…

2 luni ago