Bărbații sunt niște porci

Pentru cei care nu cunoașteți cartea, nu vă lăsați păcăliți de titlu. Nu o să citiți o poveste în care toți bărbații sunt niște porci :). Nu știu de ce așa târziu, dar am descoperit-o pe Rodica Ojog-Brașoveanu abia acum, odată cu această carte. Citesc rar autori români. Asta pentru că nu am apucat să-i citesc pe toți clasicii în copilărie și adolescență. Pentru că am o listă cu autori străini, la care listă adaug tot timpul cărți de citit pe viitor și, pentru că nu acord atât de mult timp pe cât aș dori, prea puțin reușesc să citesc. Ce-i drept, m-am cam chinuit cu cartea asta prin metrou, în încercarea de a-i ascunde titlul. Oi fi eu feministă până aproape în măduva oaselor, dar nici chiar așa de porci nu-i văd :). 

În „Bărbații sunt niște porci” găsești 14 povestiri minunate, toate inspirate din realitate, în care o pensionară trece prin nenumărate peripeții atunci când decide să se recăsătorească, o patroană de bordel încearcă să acopere o crimă, un cuplu de îndrăgostiți ce și-au jurat că vor petrece Revelionul anului 2000 împreună, dar, pentru că familia fetei cere azil politic, aceștia se despart (și se reîntâlnesc, 20 de ani mai târziu, pentru a-și ține promisiunea), bărbați trecuți de prima tinerețe care caută iubirea și fericirea în brațele unor fătuci de 18 ani sau o tânără care își află viitorul de la o ghicitoare.

„Doamna literaturii românești”, după cum a fost denumită, m-a cucerit prin replicile simple, dar pline de umor, și prin prezentarea diferitelor locuri din București pe care le-am recunoscut în carte. Brașoveanca (hi-hi, și mie mi se mai spune Brănișteanca :D) a știut cum să-și creeze personajele, scoțându-le în evidență atât calitățile, cât și defectele, și conturând atent personalitatea fiecăruia.

„Cine-şi închipuie că se mai poate întoarce pe uliţele tinereţii e nebun”.

Roxana Brănișteanu

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

Alchimistul de Paulo Coelho: Club de lectură în Brașov

Bună, dragi cititori! Sunt încântată să vă invit la un nou club de lectură dedicat…

17 ore ago

Alchimistul: Club de Lectură în Constanța la Tomis HUB

Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…

4 zile ago

Club de lectură în Constanta: Lista de Yomi Adegoke

Sâmbătă dimineața, la Tomis Hub din Constanța, ne-am adunat pentru a dezbate cartea „Lista” de…

6 zile ago

Club de lectură în Brașov: Lista de Yomi Adegoke

Sâmbată dimineața, la Fract Restaurant din Brașov, ne-am reunit pentru a explora subiectul complex al…

6 zile ago

BOOK CLUB: Lista de Yomi Adegoke (București)

În acest weekend cititorii din Bucuresti, Constanţa şi Braşov s-au reunit pentru a discuta despre…

6 zile ago

Atelier de Scriere Creativă: Din Tabăra de Lectură

STICLUȚA Mă găsesc privind spre valurile care se sparg și mă surprind pierdut în gânduri,…

o săptămână ago