Cover story: Moartea mușcatelor mele

De când eram eu mititică, prispa bunicii mele era plină cu mușcate, toate înflorite. Nu mi-au plăcut niciodată. Aveau un miros insuportabil când te apropiai de ele, dar ceva mă atrăgea de fiecare dată și orbește parcă-mi apropiam nasul de frunzele lor.

Mai târziu, mulți ani mai târziu, m-am apucat să plantez și eu mușcate, două-trei ghivece. Cum vedeam în vreo casă, cum ceream un lăstar. Cum eram pe o scară a blocului care avea mușcate, cum scoteam și eu un mic lăstar (mic de tot, cât să nu se observe că a fost mână de om pe-acolo 😁).

…Toate mușcatele mele mor 😓.
Acestea, din poza de mai jos, sunt luate de la Mârghia, când am fost la mamaie. Dacă nici acum nu rezistă, dacă și acum mor… Voiam să zic că mă las păgubașă. Nu chiar, o să pun în continuare. Dar e enervant, că plantez de câțiva ani, zău. Ce nu le convine? Le-am scos pe balcon la soare, s-au uscat în câteva zile. Le-am adus înapoi în casă, s-au ofilit. Nu știu ce să le fac. Sper doar ca cele de acum să reziste. Oi reuși să am vreodată unele precum astea din poza principală? Și alea de la mine de la țară sunt la fel de verzi, pline cu flori și frumoase tare. Cred că trebuie să mă mut de la bloc. Mă apuc de căutat casă la curte 😁.

PS: Sfaturi, idei dacă aveți mușcate :).

Roxana B

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

BOOK CLUB: Marea liniștii, de Emily St. John Mandel

Clubul de lectură al lunii aprilie aduce un scriitor contemporan străin, de această dată prin…

24 de ore ago

BOOK CLUB cu Radu Paraschivescu: Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri

Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…

5 zile ago

Tabăra de Lectură pentru Adulți merge la Veseud, în Sibiu!

Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…

o săptămână ago

BOOK CLUB: Furia, de Alex Michaelides

Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…

3 săptămâni ago

Books and Wine cu vin, cărți și poezie

În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie…

3 săptămâni ago

Book Club Măștile fricii, de Camelia Cavadia

Într-o atmosferă plină de pasiune literară și gusturi dulci, cluburile noastre de lectură din București…

3 săptămâni ago