Cuvinte din sufletul meu

Cred că sunt dependentă. De bărbat…

 

Mie nu-mi place să fac lucruri de una singură. Nu-mi place să gătesc doar pentru mine sau să mănânc singură. Mă plictisesc să ies doar cu prietenele sau cu amicii în oraş. Nu suport să car bagaje şi să mă lupt cu ele când nu merge liftul. Nu-mi place să fac cumpărături singură. Mi-e greu să adorm singură şi am insomnii. Tânjesc după un „noapte bună” şi sufăr dacă n-am de la cine să-l primesc. Posibil că asta se numeşte că sunt dependentă emoţional.

Totuşi…

Se spune că atunci când iubeşti, nu mai vezi nimic în jurul tău, iar totul curge numai lapte şi miere. Eu nu am iubit niciodată un bărbat fără să-i văd defectele, nu mi s-a întâmplat să renunţ la priorităţile mele pentru ale lui. Ba cred că întotdeauna m-am iubit mai mult pe mine decât pe el şi egoismul din mine a scos la suprafaţă toate răutăţile. Din cauza aşteptărilor mele mult, mult prea mari, a cerinţelor care ar crea perfecţiunea am distrus mereu o relaţie în care am fost mai mult decât iubită.

Cel mai trist lucru este că, deşi dragostea trebuie să scoată dintr-un om tot ce e mai frumos, la mine se întâmplă invers. Când sunt cu cineva, iese la iveală tot ce am eu mai urât şi încep să jignesc, să rănesc, să lovesc, să tai, să spânzur… Ceea ce n-ar fi chiar aşa rău, înseamnă că eu mă duc la război oricând. Sigur, pentru familie, bani şi viitor.

Mila şi cruzimea mă caracterizează şi ai zice că în mine sunt două persoane diferite. Dar nu, sunt doar eu. Uneori, sunt în stare să dau haina de pe mine şi să rămân goală pentru a-i fi cald celuilalt. Alteori, un pic machiavellică. De asemenea, pot să fiu o femeie care iubeşte prea mult. Dar la fel de bine mă transform într-una care se gândeşte numai şi numai la ea, deşi pe moment nu e în stare să-şi recunoască acea doză de egoism.

Aşadar, la naiba, numai dependentă emoţional nu sunt! :))))

Roxana B

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

View Comments

  • "Iubirea e un joc cu nabadai, ea numai de capriciul ei asculta / Din cat mai multe-ti cere, mai mult da-i /...Statornic in iubire nimeni nu-i, iubirea e imperiul nimanui..."

Recent Posts

RECENZIE: Zanzibarezul. Jurnalul unui lunatic prin Zanzibar, de Ciprian Iftime

"Zanzibarezul: Jurnalul unui lunatic în Zanzibar", de Ciprian Iftime, este o carte captivantă și provocatoare,…

10 ore ago

BOOK CLUB: Marea liniștii, de Emily St. John Mandel

Clubul de lectură al lunii aprilie aduce un scriitor contemporan străin, de această dată prin…

3 zile ago

BOOK CLUB cu Radu Paraschivescu: Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri

Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…

7 zile ago

Tabăra de Lectură pentru Adulți merge la Veseud, în Sibiu!

Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…

o săptămână ago

BOOK CLUB: Furia, de Alex Michaelides

Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…

3 săptămâni ago

Books and Wine cu vin, cărți și poezie

În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie…

3 săptămâni ago