Sâmbătă, 25 ianuarie, clubul de lectură s-a desfășurat la Qez Bistro, un local cochet din centrul Bucureștiului, unde iubitorii de lectură din capitală s-au întâlnit pentru a discuta despre „Copilul de la Auschwitz” de Lily Graham. De asemenea, cei din Sibiu, Brașov și Constanța au fost alături de noi prin conexiune online, formând o comunitate diversă și unită de pasiunea pentru cărți.
Discuțiile au avut loc într-o atmosferă relaxantă, unde cafeaua și ceaiul au fost doar pretextul pentru o întâlnire deosebită. Împreună, am explorat subiecte dificile dar esenţiale precum viața în lagărul de la Auschwitz. Cartea ne-a purtat într-o călătorie dureroasă, dar necesară, oferindu-ne un tablou al suferinței, dar și al curajului uman.
Una dintre teme discutate a fost dezumanizarea în fața controlului și fricii, o realitate crudă care s-a impus în perioada regimului nazist. Personajele, Eva și Sofie, au devenit simboluri ale rezistenței și ale prieteniei într-un loc unde speranța părea imposibilă. Relația dintre ele a fost un punct central al discuției, demonstrând cum legăturile de prietenie pot oferi refugiu într-o lume de opresiune.
Un alt subiect a fost romantismul cărții. În special povestea de iubire dintre Eva și Michal, care a fost un refugiu emoțional pentru cititori, dar și o temă delicată de discutat. Între dorința de iubire și supraviețuire, povestea lor a adus un contrast puternic față de realitatea sumbră a lagărului.
Tema centrală este reprezentată de copilul ca simbol al speranței pentru un viitor mai bun. Deși subiectul cărții este marcat de durere și suferință, copilul devine un simbol al vieții care merită protejată și al dorinței de a face orice sacrificiu pentru a oferi generațiilor viitoare o șansă la un viitor mai luminos
Participanții au dezbătut stilul abordabil al cărții. Pe de-o parte povesteşte prea uşor un trecut tragic, iar pe de altă parte atrage cititorii și îi încurajează să cerceteze mai mult pe marginea acestui subiect. Un trecut pe care nu trebuie să îl uităm.
Am încheiat întâlnirea cu câteva jocuri interactive. Acestea au ajutat la crearea unui sentiment de apartenență și la o mai bună conexiune între participanți.
Pentru cei care au fost pentru prima dată, am avut un mic gest de bun-venit: o carte cadou. E un mic simbol al deschiderii noastre către noi membri ai comunității iCarte, iParte. A fost un moment frumos care a adus și mai multă căldură în cadrul întâlnirii.
Pe 1 martie vom păşi împreună spre un aer mai proaspăt de primăvară. Ne revedem cu speranţă petnru personajele romanului ,,Contele de Monte Cristo” de Alexadre Dumas.
Înscrieri la numărul de telefon: 0763/598961
IMPORTANT!
În situația în care, din diverse motive, nu mai puteți participa Clubul de Lectură, banii pe biletul de participare nu vor fi returnați. Se poate înlocui participarea cu prezența unui alt participant, însă nu este datoria Moderatorului/Organizatorului de a găsi acea persoană. Rugămintea este să evitați o astfel de situație, întrucât sunt costuri făcute în avans pentru ca acest atelier să aibă loc. De asemenea, menționăm faptul că evenimentele iCarte, iParte nu sunt ale unei coporații, ci organizate de persoane pasionate de citit, care contribuie cum pot la educația din România.
Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…
Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…
La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…
În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…
Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…
Luna ianuarie vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…