Carti dezvoltare personala

Recenzie „Arta negocierii” de Chris Voss

„Arta negocierii” de Chris Voss este încă o carte pentru dezvoltare personală, dar prezentată din perspectiva mea (am avut ce învăța din ea, dar n-am manipulat pe nimeni în urma sfaturilor din conținutul cărții, așa că totul e în regulă).

Titlu: Arta negocierii
Autor: Chris Voss
Gen: Dezvoltare personală

Copertă carte „Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie „Arta negocierii” de Chris Voss

„Arta negocierii” prezintă sfaturi, sugestii și alte sinonime aplicabile pentru viața oricărui om care nu are curajul de a ieși din zona de confort și de a cere ceea ce i se cuvine. Sau ceea ce merită cu adevărat.

Chris Voss a fost negociator FBI, lucrând în cazurile cele mai sensibile și complicate, folosindu-se de tehnicile sale de…manipulare, chiar dacă are un ton negativ, în această meserie, erau, cel mai probabil, necesare. Multe dintre aceste sfaturi au o latură psihologică, pornind de la cunoașterea sentimentelor umane și modalitatea de reacție a oamenilor în diverse situații, reacții care trădează ceea ce vrem să ascundem.

Capitolele oferă câte o situație concretă asupra căreia se analizează cazul respectiv, în urma căruia se ajunge la concluzia finală. Desigur, pentru mine, modul în care a relatat fiecare poveste pare prea dramatic, dar nu știi niciodată cât de grav este până nu o pățești.

Chris Voss este autorul cărții „Arga negocierii”

Mesajul autorului Chris Voss

”Emoțiile nu sunt obstacole, ci mijloace” spune el despre emoții, care trebuie identificate în persoana din fața noastră, și influențate, pentru a obține ceea ce vă doriți. Știu că sună agresiv, dar se aplică și în cazurile în care noi suntem manipulați, lucru pe care trebuie să îl sesizăm și să îl întoarcem înapoi cu eleganță. Cu toții a fost manipulați la un moment dat pentru ca persoana din fața noastră să obțină ceva de la noi, așa că, într-unul dintre capitole, ne învață cum să refuzăm (la fel de elegant) împlinirea intereselor altcuiva, pentru binele nostru.

La finalul capitolelor sunt și lecții cheie, scurte rezumate ale acestora, ceea ce face cartea să fie ca un fel de manual, dar fără exerciții în continuarea acestora.

Mereu am avut impresia că acest gen de cărți sunt foarte dure, însă adevărul este că aceasta este societatea pe care am dezvoltat-o de-a lungul secolelor, iar această carte este un îndrumar de supraviețuire, pentru a evita manipularea, dar și pentru a avea mai mult control asupra desfășurării evenimentelor din viața noastră. O recomand, pentru sfaturile sincere despre umanitate.

Lavinia Bușe

În momentul în care mi s-a aprins luminiţa spre lectură, nu exista nimic altceva decât lumea în care m-am transpus. De aceea poate sunt cu capul în nori, sau undeva sub pământ, dar întotdeauna mă voi surprinde prinsă într-o lume pe care nu o am aici. Însă prefer pisicile.

View Comments

  • Buna Roxana,
    ma intereseaza cartea aceasta in format electronic. Stii cumva de unde pot face rost?
    merci mult!
    o zi frumoasa

Recent Posts

Tabăra de Lectură pentru Adulți: Ediția a X-a merge la Castelul Maria din Hunedoara

Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…

2 săptămâni ago

BOOK CLUB în București, Brașov, Constanța, Iași, Sibiu: Copilul de la Auschwitz

Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…

o lună ago

25 ianuarie 2025: Clubul de carte din Constanța cu romanul Copilul de la Auschwitz

La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…

o lună ago

Club de lectură în Brașov: Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…

o lună ago

BOOK CLUB 2025: Copilul de la Auschwitz

Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…

o lună ago

Book Club iCarte, iParte: O întâlnire specială pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Luna ianuarie  vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…

o lună ago