Recenzii carti

Recenzie: „Ecoul iubirii” de Eliana Popa

Cartea de față este un debut cu care am rezonat fantastic, scrisă dur cum îmi place mie și, ce credeți, cu multe traume să îmi placă mai mult peste cât îmi place deja.

Am început-o cu slabele așteptări pe care le am, în general, de la o carte de dragoste, din cauza faptului că genul nu este printre preferatele mele.

Titlu: Ecoul iubirii

Autor: Eliana Popa

Gen: Romance, dramă

Nu vreau să vă induc în eroare, dar asta nu este o carte de dragoste, ci un roman psihologic.

Ok, avem acolo o poveste de iubire, poate singura parte cu care nu am rezonat din cauza vârstei fragede a eroinei (nu mai știu cum era iubirea la 19 ani), însă situațiile din jurul celor doi protagoniști sunt consistente, descrise amplu, făcând ca numai 20% din carte să fie iubire ușor siropoasă, iar restul să fie emoție, suspans, introspecție, legături intense ale adulților de acum cu felul în care fiecare și-a pierdut părinții, nevoile lor de supracompensare cu rădăcini în lipsuri nedescoperite.

Faptul că autoarea a acordat timp și spațiu unor personaje secundare cum ar fi Răzvan, fratele personajului principal (Alex) și Ellei, cea mai buna prietenă a Ioanei (eroina) este un plus pentru mine care rezonez cu subiectul traumei și al violenței domestice, despre care consideram că nu se regăsește suficient în literatură, dar că ar trebui, dat fiind că nu toată lumea este înclinată către a se educa din nonficțiune.

Scriind, la rândul meu pe tema abuzului, după ce am citit cartea Elianei mi-am spus iată că nu trebuie să aștept să îmi apară următoarele cărți pentru asta. Eliana Popa atinge acest subiect și o face foarte bine.

În plus, întâmplările din jurul poveștii principale, sunt scrise foarte bine. Vă dau exemplele mele preferate, dar nu sunt singurele.

CARTEA POATE FI ACHIZIȚIONATĂ ONLINE DE AICI

Primul, o înmormântare tradițională. Nu mă așteptam ca scena unei înmormântări să ajungă să se numere printre preferatele mele. Nu pentru că mi-ar fi plăcut măcar vreuna dintre întâmplările de acolo, ci tocmai pentru senzația de dezgust pe care a reușit autoarea să o provoace prin intermediul unui personaj foarte ipocrit, din punctul meu de vedere simbol al prostiei întruchipate, Tanti Nuți, care când nu bocea la comandă ordona altora cum să “simtă”. Nu știu voi, dar eu apreciez mult atunci când un autor are capacitatea de a scoate din mine emoții negative.

Un alt exemplu de relatare conexă poveștii principale este trecutul fratelui lui Alex, a cărui dezvăluire a adus un mare plus cărții, chiar dacă nu era vital – fiindcă era vorba despre un personaj secundar. Și pentru că ador traumele în literatură, dar și pentru felul în care a știut ea să așeze în context atitudinea lui Răzvan, acest personaj ajunge să îmi fie mult mai drag decât Alex. De fapt, în loc de încheiere, o să mărturisesc că Alex și Ioana m-au impresionat mai puțin, fiind prea tineri pentru puterea mea de înțelegere, însă foarte bine construiți prin prisma traumelor care i-a făcut să pară destul de instabili și anxioși la o vârstă fragedă. Nu a lipsit nici suspansul, familia de interlopi din care face parte Alex condimentând romanul cu aspecte care îmi erau străine, dar care m-au captivat.

Pe Eliana o puteți găsi pe Facebook, Instagram și Goodreads.

Lectură plăcută!

Emilia Toma

Sunt o mare visătoare care mai mult face decât visează, așadar o combinație destul de periculoasă când vine vorba de schimbări, proiecte, pasiuni și acțiuni. Pentru unii pot însemna un haos, dar și un model de ambiție și de voință. De aici poate radicalele schimbări făcute pe plan profesional de-a lungul timpului. Chiar dacă am ținut mereu să am o carieră stabilă pe un post cu un nume greu de pronunțat, nu am putut să mă limitez la monotonia unei meserii 9 – 17. Așa am ajuns să duc pasiunea mea pentru fitness la un alt nivel, abandonând o vreme viața de birou pentru cea în sală. Le-am făcut și împreună, le-am făcut și separat, am făcut cursuri de toate felurile de la practica mindfulness până la arta negocierii în afaceri. Cei mai apropiați știu toate astea despre mine așa că nu cred că mai are rost să spun cu ce reacții m-am ales când au aflat că tocmai am publicat o carte.

Recent Posts

Alchimistul: Club de Lectură în Constanța la Tomis HUB

Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…

o zi ago

Club de lectură în Constanta: Lista de Yomi Adegoke

Sâmbătă dimineața, la Tomis Hub din Constanța, ne-am adunat pentru a dezbate cartea „Lista” de…

3 zile ago

Club de lectură în Brașov: Lista de Yomi Adegoke

Sâmbată dimineața, la Fract Restaurant din Brașov, ne-am reunit pentru a explora subiectul complex al…

4 zile ago

BOOK CLUB: Lista de Yomi Adegoke (București)

În acest weekend cititorii din Bucuresti, Constanţa şi Braşov s-au reunit pentru a discuta despre…

4 zile ago

Atelier de Scriere Creativă: Din Tabăra de Lectură

STICLUȚA Mă găsesc privind spre valurile care se sparg și mă surprind pierdut în gânduri,…

6 zile ago

Atelier de scriere creativă: Concurs cu premii în București

Ce planuri ai vineri seară, pe 8 noiembrie? Vin cu o invitație către tine, să…

o săptămână ago