Stefan Ahnhem continuă să ne surprindă într-un mod plăcut. Volumul trei, “Minus 18 grade” (cu recenzia pe care o găsiți aici), ne-a lăsat fără câteva răspunsuri, iar “Motivul X” nu face decât să ne facă pe noi să ne punem și mai multe întrebări. Ahnhem este un fin cunoscător al firii umane și al societății în care trăiește și, drept urmare, încearcă să transpună cât mai fidel problemele acesteia.

Titlu:  Motivul X (Fabian Risk #4)

Autor: Stefan Ahnhem

Gen: Crimă, thriller

Pe de o parte, în Suedia, Fabian este decis să-și țină familia unită și pentru asta este dispus să treacă peste infidelitățile Sonjiei. Este singurul care reușește să fie prezent și ancorat în realitate. Știe că a fost absent pentru multă vreme din viața familiei, dar refuză să accepte înfrângerea și să-și vadă familia distrusă.

Matilda încă se recuperează, după ce a fost împușcată. Theo este pe marginea prăpastiei și se adâncește tot mai mult în depresie, fugind cumva de realitate și încercând să evite să-și asume consecințele.

Fabbe profită de perioada mai liniștită pe plan profesional, așa că pornește o altă investigație, pe cont propriu – sau mai bine spus, continuă investigația începută de Elvin, fiind convins că sinuciderea lui Elvin a fost o înscenare, iar uciderea acestuia a avut ca scop un secret ce trebuia să nu iasă la iveală… mai ales că suspectul principal este o persoană cunoscută, inteligentă și foarte pricepută în a-și ascunde urmele.

Echipa de Investigații Criminale are de-a face cu trei crime, dar sa le luăm pe rând:

  • Primul caz este al unui copil ce a fost găsit mort într-o spălătorie, în Skane, cel mai rău famat Cartier la Helsingborgului.
  • Al doilea caz este reprezentat de moartea unei femei, care se întâmplă să fie și vecina șefei echipei, dar și membra unui club “sexual de elită” din Suedia.
  • Ultima crimă este uciderea publică a unui vânzător într-un mod extrem de brutal, în fața mai multor martori.

În anchete, echipa va întâmpina dificultăți, vor fi amenințați, iar viața le va fi pusă în pericol, dar povestea este excelent construită. Puterea, corupția, xenofobia, nebunia, paranormalul, trădare, infidelitatea și sexul, toate sunt îmbinate perfect într-un plot original și senzațional.

Pe de altă parte, în Danemarca, Dunja este de negăsit, iar Kim este cu adevărat speriat de ceea ce ii pregătește viitorul. Povestea dintre cei doi este lăsată în plan secund, dar sunt convinsă că vom avea și aici parte de surprize și răsturnări de situație.

Procesul adolescenților condamnați pentru happy slapping este în desfășurare, dar cei patru pot scăpa de închisoare în lipsa unui martor. Fabian știe că nu poate să lase vinovații să scape nepedepsiți, mai ales că Theo a fost indirect implicat în toată tragedia. Totuși, presiunea pe care el o pune pe umerii fiului său pare să fie mai mult decât tânărul poate să ducă.

Oare cele trei crime sunt legate? Dacă da, cum decide ucigașul care este următoarea victimă? Cine este criminalul și care este motivația lui pentru crimele macabre?

Oare ce va descoperi Fabian în urma anchetei pe care o desfășoară în secret?

Deși romanul este destul de voluminos, are undeva la 600 de pagini, un am putut să abandonez acțiunea, așa că l-am devorat în doar două zile 😊. Îmi pare rău ca seria se aproprie de final, volumul cinci fiind și ultimul.

Abia aștept să văd ce final a ales Ahnhem pentru fiecare personaj în parte.

Pe Stefan îl puteți găsi pe Facebook, Instagram, Twitter sau Goodreads.

Lectură plăcută!

 

 

 

Avatar
Wife & daughter. Coffee addict. Traveler. Blood donor. ECO Volunteer. Book lover. Mi-am descoperit pasiunea pentru citit la 16 ani când tata mi-a dat să citesc pentru prima data un roman polițist, iar de atunci citesc cât de mult pot. Prin intermediul cărților pot să călătoresc în trecut, pot să devin o altă persoană, pot să trăiesc prin intermediul personajelor. Iubesc să călătoresc, să cunosc locuri și persoane noi. De fiecare dată când reușesc să văd un loc nou, simt că mi se deschid noi orizonturi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here