Carti dezvoltare personala

Tips&Tricks pentru bărbaţii singuri. Tu le ştiai?

Când Dumnezeu a creat bărbatul, s-a gândit că este de ajuns. La foarte scurt timp, a realizat că acesta nu poate trăi singur pe pământ şi are nevoie de pereche. Aşa că a adus pe lume femeia, acea făptură păcătoasă, care le ştie ea mereu pe toate şi fără de care nu se poate trăi. Sigur, nu zic că nu este valabilă şi viceversa. Viaţa ar fi teribil de pustie, dacă am fi numai femei. Peste tot în jur, oriunde te-ai uita, să vezi doar femei. Fără pic de… vorba ceea, chelie, whatever.

Şi pentru că există mulţi bărbaţi singuri, m-am gândit să le vin în ajutor cu acest articol.

Spălatul vaselor. Dacă ai bucătăria mare, spaţioasă, te-ai scos, pentru că-ţi permiţi să bagi o maşină de spălat vase. Cum ai terminat de mâncat, ai clătit farfuria şi ai băgat-o în maşină. A, ce credeai, că se bagă cu tot cu resturi? Nţ, nţ… Ei, dar dacă nu ai maşină de spălat, atunci e naşpa. Adică, ştiu cum e, pentru că mie nu-mi place să spăl vase. Doamne, orice e mai uşor decât să speli vasele! Ţi se încreţesc mâinile, îţi ia şi mult timp, câte şi mai câte. Ah, nu voiam să mă plâng, mi-am amintit că trebuie să vă dau nişte ponturi. Ok, dacă eliminăm varianta cu maşina, zic să te apuci de treabă. Eu am cană fierbătoare, prin urmare mi-e mai uşor să fierb apa în ea, apoi să o pun într-un vas mare, spăl vasele acolo, pe care le arunc în chiuvetă şi dau drumul la apă peste ele, le clătesc şi le pun în scurgător.

PS: Mai am o variantă, cea mai la „îndelăbuţă”, ca să folosesc expresia lui Tudor Arghezi, şi cea pe care eu o aplic în ultima perioadă. Vase de unică folosinţă, adică farfurii şi pahare. Serios, decât să stau să spăl vasele, prefer aşa. Ah, bine, acum daţi cu pietre în mine, că fac parte din categoria celor care poluează.

Spălatul hainelor. Prima şi prima dată, le sortezi. Se ştie: albe la albe, colorate la colorate, negre la negre. În alea colorate, nu uita să bagi, de fiecare dată, două-trei șervețele de Cattura Colori pentru a capta culoarea (vă spune o fată care mai scapă – rar, să știți – câte o haină colorată printre altele tot colorate, pentru că nu-mi dau seama întotdeauna că una dintre poate avea o culoare care iese și distruge o mașină întreagă – bine, atât de grav n-am comis-o niciodată).

Apoi, setezi temperatura. Eu bag majoritatea hainelor la 40-50 de grade. Doar lenjeriile de pat şi lenjeria intimă le bag la 80-90 de grade. În fine, recomand să vă uitaţi şi pe instrucţiunile maşinii de spălat, sunt o mulţime de detalii acolo.

PS: Din cînd în când, bagă nişte bicarbonat în maşină, fix acolo unde obişnuieşti să pui detergent, şi porneşte-o aşa, fără rufe. Este o metodă ani-calcar, iar eu o ştiu de la italience :).

Călcatul hainelor şi al lenjeriilor. Măh, în afară se calcă tot. Pe cuvânt, tot, adică inclusiv şosete, chiloţi şi prosopele foarte mici. Eu înţeleg să faci asta doar pentru bebeluşi. Serios, este foarte important să ai grijă de igiena lor (deşi aici sunt păreri pro şi contra). Aşa că eu zic să calci doar ceea ce este cu adevărat important şi să nu pierzi prea mult timp pentru asta. Dacă nu le duci la spălătorie, unde le primeşti frumos călcate şi apretate, şi nici nu vine maman să te ajute, zic să te apuci frumos de treabă. La cămăşi nu pot da sfaturi, pentru că mie nu-mi place să le calc, deci nu mă pricep mai deloc. Nu-mi place să cald de fel, dar dacă e musai, aia e. Uite, lenjeria de pat, că e mare aşa, o împătureşti în patru prima dată, calci, iar împătureşti, iar calci, tot aşa, până când ai făcut-o mică, mică.

Curăţenia în casă. O dată pe săptămână, în weekend. Ok, dacă ţi s-a vărsat farfuria cu ciorbă, evident că pui mâna şi cureţi. Sau dacă te-ai apucat să prăjeşti cartofi, normal că ştergi uşor plita de la aragaz (măcar pe margine, că se usucă uleiul ăla şi-ţi va fi mai greu apoi). Dar, de regulă, laşi marea curăţenie pentru weekend. Mai exact, pentru sâmbătă. La mine sunt ocupate toate, însă trei ore acolo, asta e, n-am ce face, pentru că mă irită să văd că nu e curăţenie. Cu ce să începi?

-eu încep cu ce am început şi articolul: spălatul vaselor.

-depinde cum ai apartamentul împărţit, dacă e decomandat sau semidecomandat. Eu prefer să încep cu dormitorul, pentru că e cel mai curat. Apoi continui cu sufrageria, iar la final las baia şi bucătăria.

-balconul.

Cam asta este, domnilor. Noroc că v-aţi lovit de singurătate, ca să înţelegeţi cât de multe face o femeie, în viaţa de zi cu zi :).

Probabil că va urma şi articolul „Tips&Tricks pentru femeile singure” :).

Roxana Brănișteanu

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

Club de Lectură: Alchimistul (București)

Dragă cititorule, visează alături de noi! Te invităm la un eveniment special dedicat uneia dintre…

4 zile ago

Alchimistul de Paulo Coelho: Club de lectură în Brașov

Bună, dragi cititori! Sunt încântată să vă invit la un nou club de lectură dedicat…

6 zile ago

Alchimistul: Club de Lectură în Constanța la Tomis HUB

Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…

o săptămână ago

Club de lectură în Constanta: Lista de Yomi Adegoke

Sâmbătă dimineața, la Tomis Hub din Constanța, ne-am adunat pentru a dezbate cartea „Lista” de…

o săptămână ago

Club de lectură în Brașov: Lista de Yomi Adegoke

Sâmbată dimineața, la Fract Restaurant din Brașov, ne-am reunit pentru a explora subiectul complex al…

2 săptămâni ago

BOOK CLUB: Lista de Yomi Adegoke (București)

În acest weekend cititorii din Bucuresti, Constanţa şi Braşov s-au reunit pentru a discuta despre…

2 săptămâni ago