Preferințele în scriitori sunt atât de subiective și personale, încât un top care i-ar clasa ar putea părea puțin ciudat, însă s-a încercat o oarecare ierarhizare a lor, prin vot (măcar acolo să votăm cu plăcere) încercându-se o abordare cât mai obiectivă
Prin urmare, acesta este topul mult așteptat încă din titlu. Singurii doi autori ruși prezenți în acest top ocupă chiar primele două locuri. Ierarhia a fost realizată de ranker.com, pe baza voturilor primite de la cititorii din întreaga lume.
Ecranizările scriitorului francez sunt foarte cunoscute, după ”Mizerabilii”(un clasic de altfel) și ”Cocoșatul de la Notre-Dame”.
Îndreptându-se spre satiră și umor, Twain reprezintă și el copilărie, prin ”Aventurile lui Tom Sawyer” pe care toți o avem în bibliotecă, dar și ”Aventurile lui Huckleberry Finn”.
Scriitorul a fost activ în mai multe departamente, pe lână proză, acesta a scris și poezie, cum ar fi ”Corbul”, ocupându-se, de asemenea, și de cele mai bune traduceri ale lui Baudelaire.
Preferatul meu, l-am votat de vreo 20 de ori, pentru că sunt o susținătoare mai ceva decât ultrașii, Orwell și lucrarea sa ”1948” este acum un clasic, împreună cu „Ferma animalelor”.
Un autor contemporan, ale cărei scrieri au produs cele mai apreciate ecranizări din istorie, reprezentând acum pentru mulți, copilăria, prin ”Lordul Inelelor” și ”Hobbit-ul”.
Un scriitor al antichității, Homer a lăsat omenirii, pe lângă scrierile sale ”Iliada” și ”Odiseea” cultura și baza Renașterii, fiind însuși istorie prin existența sa.
Scriitorul englez este o emblemă al secolului al XIX-lea, prin cunoscutele opere ”Aventurile lui Oliver Twist” și ”Marile Speranțe”.
Autorul piesei la nivel mondial, povestea tragică de iubire cunoscută de toată lumea, ”Romeo și Julieta” este moștenirea lui Shakespeare lăsată lumii, reprezentând supremația și tristețea dragostei. De asemenea, cunoscutul ”Hamlet” cu celebra replică ”A fi sau a nu fi? Aceasta este întrebarea.
Pe al doilea loc, încă un geniu al literaturii ruse, o fire relativ romantică față de Dostoievski, acesta s-a făcut remarcat prin celebra ”Anna Karenina”, dar și ”Război și pace”.
Uimitor sau nu, se pare că literatura rusă este cea mai apreciată, deoarece scriitorul rus a adus în prim-plan omul și felul său de a fi prin comportamentul fățarnic, poate chiar prea egoist. Cea mai apreciată lucrare a sa este ”Crimă și pedeapsă”.
STICLUȚA Mă găsesc privind spre valurile care se sparg și mă surprind pierdut în gânduri,…
Ce planuri ai vineri seară, pe 8 noiembrie? Vin cu o invitație către tine, să…
Te invităm să ni te alături la următorul nostru club de lectură, dedicat romanului "Lista", de…
Premiul Nobel pentru Literatură din 2024 a fost câștigat de scriitoarea sud-coreeană Han Kang. Este…
În luna septembrie a avut loc un al doilea club de lectură, de această dată…
Încă un club unde pasionații de lectură din București, Constanța și Brașov s-au reunit pentru…