Bruschettele debordează de simplitate şi bun gust. Ştim că este o reţetă clasică a italienilor, care deschide drumul către o masă copioasă. Prima dată am mâncat la un restaurant, habar n-am avut care e reţeta, dar m-am luat după gust şi am făcut şi eu acasă. La o adică, chiar nu are ce să fie complicat în a face bruschette şi nici prea multă răbdare nu cere. Mie îmi place să folosesc franzelă, nu orice pâine, pentru că asta are foarte mare importanţă.
Ingrediente:
o franzelă
roşii cherry
busuioc
2-3 căţei usturoi
ulei de măsline
sare, piper
Feliile de pâine de fac pe grill şi se freacă cu usturoiul pisat. Roşiile tocate se amestecă cu puţin ulei de măsline, busuioc (neapărat rupt uşor cu mâna, şi nu tăiat cu cuţitul), sare şi piper. Compoziţia o pun peste feliile de pâine pregătite şi le servesc, ca de obicei, repede, aproape pe nerăsuflate. Obişnuiesc să fac seara bruschette, când mă uit la un film, pentru că sunt uşoare la stomac.
Pofta bună! 😉
Sursa foto: spreadyourwings.it
Clubul de lectură al lunii aprilie aduce un scriitor contemporan străin, de această dată prin…
Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…
Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…
Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…
În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie…
Într-o atmosferă plină de pasiune literară și gusturi dulci, cluburile noastre de lectură din București…