RoxanaB

Ce exprimă fiecare postare de pe Facebook?

Facebook a devenit precum jurnalul nostru de zi cu zi. Sau nu, hai să vorbesc doar în numele meu, că sigur nu scrie toată lumea de două-trei ori pe zi ca mine 😅. Într-o zi, am intrat pe „wall” să caut o postare. Pe lângă articole, am și multe gânduri scrise și expuse pe această rețea virtuală, unde am maxim 20 de prieteni dragi (sunt indulgentă, vă dați seama că n-am atâția🙂).

Și nu sunt singura. Am câțiva amici virtuali (bărbați și femei), care postează de câteva ori pe zi despre orice li se întâmplă în viață. Cealaltă categorie, care doar citește, nu și scrie, mai judecă, din când în când. Ca de exemplu, de ce să scrii despre faptele bune pe care le faci, că alea sunt pentru sufletul tău și nu trebuie să le cunoască nimeni.

Haideți să vă spun ceva. Eu sunt cam sătulă de drame și de mesaje negative. Prefer tot ce e frumos și pozitiv. Asta nu înseamnă că trăiesc într-o bulă de aer și că mă rup de realitate. Pur și simplu, nu văd de ce aș scrie despre mizerii.

Am fost voluntar și am postat, vreme de un an, poze de prin spitalele în care mergeam, unde mă jucam cu zeci de copii, în fiecare miercuri/joi seara. De ce postam pe Facebook? După părerea unor oameni cu minți seci, o făceam ca să mă dau mare și tare, că vai, ce fac eu. De parcă e floare la ureche să te transformi într-un personaj, după nouă ore de muncă.

Nu. Postam toate astea pentru că era un mesaj pozitiv. Scopul nu era reprezentat de numărul de like-uri, ci de numărul de voluntari care mă însoțeau (drept urmare, unii au rămas și azi în gașca respectivă).

Postez despre ceea ce întâlnesc în drumul meu prin viață, de regulă. Nu despre tot, că ar înseamna să trăiesc pentru Facebook :). Dacă dau de mâncare unui sărac, dacă ajut o bătrână, dacă bandajez un câine etc., despre lucrurile acestea, uneori, eu scriu. De ce? Pentru că oricare dintre faptele bune trebuie scoase în evidență pentru ca toată lumea să procedeze astfel. Este o normalitate să ajuți un neputincios. În general, datorită dozei de modestie pe care o am, evit să spun ce fac bine și frumos (pentru oameni, pentru animale, poate pentru țară). Dar scriu despre asta la fel cum scriu și într-un roman, cu diferența că acela conține 80% ficțiune, iar postările mele virtuale – 80% realitate (restul intră la citate, bancuri etc).

Roxana B

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

BOOK CLUB: Marea liniștii, de Emily St. John Mandel

Clubul de lectură al lunii aprilie aduce un scriitor contemporan străin, de această dată prin…

o zi ago

BOOK CLUB cu Radu Paraschivescu: Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri

Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…

5 zile ago

Tabăra de Lectură pentru Adulți merge la Veseud, în Sibiu!

Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…

o săptămână ago

BOOK CLUB: Furia, de Alex Michaelides

Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…

3 săptămâni ago

Books and Wine cu vin, cărți și poezie

În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie…

3 săptămâni ago

Book Club Măștile fricii, de Camelia Cavadia

Într-o atmosferă plină de pasiune literară și gusturi dulci, cluburile noastre de lectură din București…

3 săptămâni ago