Retete

Cum să gătești mâncare de tip fast-food acasă, într-un mod sănătos

Tuturor ne place mâncarea aceea de tip fast food și cu toții am auzit, cel puțin odată în viață, o știre sau am citit un articol despre cât de dăunătoare este ea. Ce să face în situația aceasta? Ei bine, eu vin cu o sugestie: să o gătim chiar noi într-un mod sănătos.

Sunt o mare fană a gătitului, dar și a mâncării bune, iar acest lucru deja nu mai este un secret, așa că am încercat să mă adaptez poftelor care mă cuprind deseori. Nu este greu deloc să îți faci ceva foarte bun de mâncare care să fie și foarte sănătos.

Uite cum poți face shaorma sănătoasă și delicioasă chiar la tine acasă

Ha, uite că mi-a ieșit și rima! Ce este cel mai dăunător și care are cele mai multe calorii în shaorma clasică de la fast-food sunt sosurile. Mie și așa nu-mi plac sosurile roșii, așa că îmi fac doar un sos tzatziki, din iaurt, castraveți, mărar, ulei de măsline, usturoi și zeamă de lămâie și îmi mai fac maioneză de usturoi, pentru că eu sunt înnebunită după usturoi. Pe asta o fac zdrobind cățeii de usturoi cu puțină sare și adăugând puțin ulei în timp ce mestec continuu.

Cartofii prăjiți sunt o altă parte plină de toxine a mâncării rapide, și asta pentru că sunt prăjiți în baie de ulei fierbinte, refolosit. Ei îi înlocuiesc cu cartofi tăiați la fel ca cei clasici și puși în tavă, în cuptor, cu puțin ulei de măsline stropiți.

Pieptul de pui îl condimentez cu sare, piper, boia, cimbru, curcuma, usturoi, ghimbir și ce mai găsesc prin bucătărie și îl pun sub formă de frigărui, de asemena, în cuptor să scadă frumos până se aurește.

Adaug toate acestea într-o lipie libaneză cumpărată de la supermarket, fără conservanți, direct din vitrina frigorifică și mai pun și castraveți murați tăiați felii și salată de varză. Înfășor și mă las satisfăcută de un gust extrem de bun, știind că mănânc o mâncare sănătoasă, gătită cu grijă de mine, într-un mod curat!

Pentru hamburgeri apelez la aceleași trucuri doar că pâinea o fac eu, de asemenea și chifteaua: din piept de pui mărunțit în chopper, cu usturoi, sare, piper, pătrunjel și puțină făină, pe care îl rumenesc pe grill-ul de aragaz. Chiar merită să încercați și voi!

Angelina

Recent Posts

BOOK CLUB: Marea liniștii, de Emily St. John Mandel

Clubul de lectură al lunii aprilie aduce un scriitor contemporan străin, de această dată prin…

o zi ago

BOOK CLUB cu Radu Paraschivescu: Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri

Luna martie a fost dedicată celor două cluburi de lectură, din 2, respectiv 16 martie.…

6 zile ago

Tabăra de Lectură pentru Adulți merge la Veseud, în Sibiu!

Dragi cititori, iată-ne ajunși la a VII-a ediție a taberei de lectură pentru adulți. De…

o săptămână ago

BOOK CLUB: Furia, de Alex Michaelides

Luna martie este magică și pentru că avem două cluburi de lectură programate. Unul a…

3 săptămâni ago

Books and Wine cu vin, cărți și poezie

În mijlocul atmosferei vibrante și pline de inspirație a capitalei, am organizat pe 1 martie…

3 săptămâni ago

Book Club Măștile fricii, de Camelia Cavadia

Într-o atmosferă plină de pasiune literară și gusturi dulci, cluburile noastre de lectură din București…

3 săptămâni ago