Pe timpul iernii este mai dificil să arăți stilish. Din cauza frigului, a umezelii și a vântului, preferi să fii cât mai comod îmbrăcată și încălțată. Personal, nu ies din casă fără a pune ceva pe cap. Am o sensibilitate în zona urechilor și a gâtului, drept care mă protejez cât pot de mult. Încă avem parte de o vreme superbă, numai iarnă n-am zice că este. Iar pălăria este tocmai bună de purtat.
Pălăria nu s-a demodat și rămâne, în continuare, un must have. Dacă vara purtăm pălării din paie sau din pânză pentru a ne proteja de razele soarelui, pe timp de toamnă/iarnă schimbăm cu cu cele din lână sau fetru. Eu ador pălăriile Casei Regale a Marii Britanii. Știați că Regina Elisabeta a II-a (91 de ani) are peste 5000 de pălării? 🙂 (sigur, și o avere de peste 350 de milioane de euro 😅).
Istoria pălăriei
Vă amintiți de celebrul “Dallas”? Sau de “Casablanca” ori de “Pe aripile vântului”? De la pălării elegante până la pălării texane, toate s-au regăsit în filmele menționate și nu numai. În trecut, pălăria era un accesoriu obligatoriu în ținuta unei femei. Recunoscută drept simbol al apartenenței la o anumită clasă socială, pălăria a fost purtată de membrii de rang înalt ai societății.
Este aproape imposibil să spunem când a apărut pălăria, cu exactitate. Prima imagine în care apare o pălărie este o pictură din anul 3200 î.Hr. dintr-un mormânt din Teba, care reprezintă un om ce purta pălărie (mă rog, ceva ce semăna a pălărie).
Ce pălării port eu?
Îmi place să port pălării clasice. Și așa ieși în evidență, dacă mai pui și ceva diferit și deosebit, în nu știu ce unghi, te dă lumea afară din metrou! 😅 Zău, zilele trecute, când mă duceam spre serviciu, am îndrăznit să pun o pălărie roșie, pe care am achiziționat-o pentru Revelion, dar pe care nu am apucat să o port. Din momentul în care am coborât scările la metrou și până în momentul în care am urcat, inclusiv pe tot timpul celor trei stații, oamenii m-au privit continuu. Sigur, m-au privit cu admirație. Dar tot mă simțeam ciudat, de parcă eram un extraterestru picat pe la noi. Spun doar atât: nu trebuie să mergi la o ceremonie sau la un eveniment pentru a purta pălărie. Iar a ști să o porți este chiar o artă. Este foarte important să nu încarci ținuta, să nu o dai în partea cealaltă și să strici tot outfitul.
Culoarea, un aspect prețios
Negrul rămâne clasic și poate fi purtat la absolut orice rochie sau pantalon. Nu mi-e frică de culori, din contră, chiar pun destul de multe. Ador non-culorile, iar vara, albul este preferatul meu. Iarna, în schimb, nu merg pe negru. Destul că este un anotimp rece, măcar culorile de pe noi să-i dea o nuanță călduță. Așadar, de la roșu cald/vișiniu, galben pai/muștar, verde smarald/brad până la crem, roz, albastru etc, fiecare poate fi purtată, în funcție de ce alegi să îmbraci și, bineînțeles, în funcție de persoana care ești. Nu uita:
fiecare pălărie creionează chipul, figura persoanei care o poartă! :).
“Oricine se poate aranja să arate superb, dar cel mai interesant e să vezi cum se îmbracă oamenii în timpul lor libeR”
(Alexander Wang)
Sursa foto: Pinterest
Tabăra de Lectură pentru Adulți, ajunsă la a IX-a ediție, s-a desfășurat în peisajul idilic…
Dacă îți place să faci cumpărături economisind cât mai mult, atunci trebuie să afli de…
În ultimii ani, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de stomatologie, respectiv ortodonție.…
Dragă cititorule, visează alături de noi! Te invităm la un eveniment special dedicat uneia dintre…
Bună, dragi cititori! Sunt încântată să vă invit la un nou club de lectură dedicat…
Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…