AcasăLifestyleJos pălăria! De ce rămâne aceasta must-have-ul de iarnă

Jos pălăria! De ce rămâne aceasta must-have-ul de iarnă

Published on

spot_img

Pe timpul iernii este mai dificil să arăți stilish. Din cauza frigului, a umezelii și a vântului, preferi să fii cât mai comod îmbrăcată și încălțată. Personal, nu ies din casă fără a pune ceva pe cap. Am o sensibilitate în zona urechilor și a gâtului, drept care mă protejez cât pot de mult. Încă avem parte de o vreme superbă, numai iarnă n-am zice că este. Iar pălăria este tocmai bună de purtat.

Pălăria nu s-a demodat și rămâne, în continuare, un must have. Dacă vara purtăm pălării din paie sau din pânză pentru a ne proteja de razele soarelui, pe timp de toamnă/iarnă schimbăm cu cu cele din lână sau fetru. Eu ador pălăriile Casei Regale a Marii Britanii. Știați că Regina Elisabeta a II-a (91 de ani) are peste 5000 de pălării? 🙂 (sigur, și o avere de peste 350 de milioane de euro 😅).

Istoria pălăriei

Vă amintiți de celebrul “Dallas”? Sau de “Casablanca” ori de “Pe aripile vântului”? De la pălării elegante până la pălării texane, toate s-au regăsit în filmele menționate și nu numai. În trecut, pălăria era un accesoriu obligatoriu în ținuta unei femei. Recunoscută drept simbol al apartenenței la o anumită clasă socială, pălăria a fost purtată de membrii de rang înalt ai societății.

Este aproape imposibil să spunem când a apărut pălăria, cu exactitate. Prima imagine în care apare o pălărie este o pictură din anul 3200 î.Hr. dintr-un mormânt din Teba, care reprezintă un om ce purta pălărie (mă rog, ceva ce semăna a pălărie).

Ce pălării port eu?

Îmi place să port pălării clasice. Și așa ieși în evidență, dacă mai pui și ceva diferit și deosebit, în nu știu ce unghi, te dă lumea afară din metrou! 😅 Zău, zilele trecute, când mă duceam spre serviciu, am îndrăznit să pun o pălărie roșie, pe care am achiziționat-o pentru Revelion, dar pe care nu am apucat să o port. Din momentul în care am coborât scările la metrou și până în momentul în care am urcat, inclusiv pe tot timpul celor trei stații, oamenii m-au privit continuu. Sigur, m-au privit cu admirație. Dar tot mă simțeam ciudat, de parcă eram un extraterestru picat pe la noi. Spun doar atât: nu trebuie să mergi la o ceremonie sau la un eveniment pentru a purta pălărie. Iar a ști să o porți este chiar o artă. Este foarte important să nu încarci ținuta, să nu o dai în partea cealaltă și să strici tot outfitul.

Culoarea, un aspect prețios

Negrul rămâne clasic și poate fi purtat la absolut orice rochie sau pantalon. Nu mi-e frică de culori, din contră, chiar pun destul de multe. Ador non-culorile, iar vara, albul este preferatul meu. Iarna, în schimb, nu merg pe negru. Destul că este un anotimp rece, măcar culorile de pe noi să-i dea o nuanță călduță. Așadar, de la roșu cald/vișiniu, galben pai/muștar, verde smarald/brad până la crem, roz, albastru etc, fiecare poate fi purtată, în funcție de ce alegi să îmbraci și, bineînțeles, în funcție de persoana care ești. Nu uita:
fiecare pălărie creionează chipul, figura persoanei care o poartă! :).

 

“Oricine se poate aranja să arate superb, dar cel mai interesant e să vezi cum se îmbracă oamenii în timpul lor libeR”

(Alexander Wang)

Sursa foto: Pinterest

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!