Mierea de albine, un produs 100% natural, este unul dintre cele mai bune alimente care îţi întăreşte sistemul imunitar, este un tonic pentru stimularea metabolismului, un medicament care te ajută în lupta cu răceala, îţi susţine energia şi, în plus, este un ingredient excelent pentru o piele sănătoasă şi un păr strălucitor. Pentru că este bogată în vitaminele A, B, C, D, K, în magneziu, calciu şi potasiu, mierea de albine te scapă de imperfecţiuni, de iritaţii, de riduri, iar podoaba capilară devine mai strălucitoare şi mai bogată.
Tocmai de aceea, mierea este folositiă în prepararea mai multor măşti faciale, cu ajutorul cărora pielea îşi recapătă elasticitea, strălucirea şi înlătură micile imperfecţiuni ale tenului.
Zahărul din miere reţine apa, astfel că, puterea de hidratare şi hrănire creşte. Tocmai de aceea, folosită în tratamentele cosmetice, mierea ajută tenul, îndeosebi cel gras şi ridat, să îşi recapete elasticitatea şi fermitatea. Şi pentru că sezonul rece pare să nu se mai termine, iar tenul devine mai uscat şi lipsit de vitalitate, din cauza temperaturii ușor scăzute, mierea poate fi folosită pentru toate tipurile de piele. Fie că ai probleme cu acneea sau ai tenul uscat, proprietaţile antibacteriene te vor ajuta la menţinerea echilibrului asigurând hidratarea necesară.
Cel mai simplu tratament este cel cu miere, fără alte ingrediente. Bogată în vitamine, mierea de albine reglează circulaţia sângelui, închide rănile survenite în urma acneelor, reduce ridurile fine şi hidratează. Masca se aplică pe faţă, după ce, în prealabil, tenul a fost curăţat bine cu apă călduţă şi, eventual, lăsat uşor umed pentru ca mierea să intre mai uşor în piele. Se masează preţ de câteva minute, cu mişcări circulare de jos în sus, şi după alte zece minute, se poate îndepărta. Specialiştii recomandă să nu se folosească nicio altă cremă facială după, întrucât proprietăţile mierii trebuie lăsate să acţioneze.
Mierea de albine conţine cantităţi ridicate de aminoacizi, enzime şi antioxidanţi care hrănesc celulele, reglează PH-ul şi creşte procesul de vindecare a celulelor cu ajutorul proprietăţilor terapeutice care previn îmbătrânirea prematură a pielii.
Tocmai de aceea, combinaţia dintre miere şi lămâie este preferata mea, pentru că ajută şi regenerează vizibil tenul. O linguriţă de miere şi una de suc de lămâie, amestecate bine până se obţine omogentitatea. Se aplică pe faţă, se lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi se îndepărtează cu apă calduţă. De regulă, eu o folosesc în sezonul rece, cam de două ori pe săptămână, pentru că ajută pielea în lupta cu frigul şi suportă mai bine tranziţia dintre anotimpuri.
Tabăra de Lectură pentru Adulți, ajunsă la a IX-a ediție, s-a desfășurat în peisajul idilic…
Dacă îți place să faci cumpărături economisind cât mai mult, atunci trebuie să afli de…
În ultimii ani, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de stomatologie, respectiv ortodonție.…
Dragă cititorule, visează alături de noi! Te invităm la un eveniment special dedicat uneia dintre…
Bună, dragi cititori! Sunt încântată să vă invit la un nou club de lectură dedicat…
Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…