Recenzii carti

Recenzie: „Terapie pe salteaua de pilates” de Emilia Toma

Am fost cucerită de această carte de la primele pagini, însă atunci când am văzut ilustrațiile, am iubit-o efectiv 😊. O carte foarte potrivită atât pentru femei… cât și pentru bărbați – dacă respectivii fac parte din categoría celor care nu înteleg ceea ce simte femeia pe care o au lângă.

Confesiunile nu sunt făcute în cabinetul unui psiholog, așa cum v-ați putea aștepta, ci în sala de fitness, între două exerciții sau înainte de momentul de cardio 😊… pfff, am uitat de mult urăsc să alerg pe banda 😊)).

Titlu: Terapie pe salteaua de pilates

Autor: Emilia Toma

Gen: Nonficțiune

Sunt povești de viață, reale, deși poate în carte au fost “împachetate” un pic diferít: Nicoleta este o fostă damă de companie care a ales să se căsătorească din interes, Miruna este prietena noastră a cărei relație scărțâie, dar nu are cu cine să vorbească, Gabi este gagica aia super mișto care se complace într-o relație toxică, Cristina (nu, nu sunt eu 😊 ) este o femeie extraordinară și sexy, dar care nu are parte suficient de atenția soțului ei, Eliza este o altă tânără ce nu știe cum se “manifestă” dragostea adevărată, Antonia este o mămică care descoperă că iubitul preferă să caute pasiunea în altă parte,  Dorina este tipa pe care o avem toți în gașcă, dar care rămâne însărcinată din greșală, Loredana este prietena noastră a cărui iubit se uită mereu după alte gagici mișto, Carmen este tipul de femeie care a rămas doar la statutul de mamă după ce a născut…. și nu că așa a vrut ea, Mihaela care suferea din prisma faptului că era mereu mai plinuță, Andreea este iubita timidă căreia îi este rușine să discute depsre problemele din cuplu, Claudia care este complexată de felul în care arată sau Ioana care decide că iubirea merită orice sacrificio… sau cel puțin așa am văzut eu povestea ei 😊.

Modul sincer și deschis în care sunt expuse poveștile fetelor, m-a cucerit imediat. Nu este omis nimic, chiar daca este ceva dur sau este ceva ce ar putea să nu placă cititorului. Admir curajul pe care l-a avut autoarea atunci când a scris cartea.

Deși Emilia ne spunea despre cartea ei că “este inspirată din fapte reale, iar poveștile imagínate sunt, la rândul lor reale, chiar dacă nu s-au întâmplat în contextul pe care l-am creat în Terapie pe salteaua de pilates. Altfel spus, unele întâmplări au fost trăite exact așa cum le veți citi, iar altele au fost exagerate pornind de la realități care au ajuns la mine altfel decât prin intermediul femeilor care mi-au povestit despre ele” (interviul integral îl puteți citi aici), la sfârșit ajungi să te întrebi dacă nu este chiar ea în spatele poveștilor și asta datorită modului foarte realist în care este scris romanul.

Tot ea ne spune în carte că “Terapie pe salteaua de pilates nu este o carte pe care o închizi cu zâmbetul pe buze”… nu știu cum să vă spun asta, dar ultima poveste (care este și preferata mea), m-a lăsat fix cu zâmbetul pe buze :).

Dacă aveți o problemă cu imaginea de pe copertă, fiți liniștiți. Există și o variantă cu o copertă cuminte, ce poate fi comandată de aici.

Vă las pe voi să descoperiți fiecare poveste de viață și poate că o să și învățați ceva din ele, sau poate… le veți da cartea iubiților/soților voștrii, dacă altfel nu aveți curajul să discutați cu ei ceea ce vă deranjează sau vă nemulțumește. Este o carte care se citește rapid așa că nici nu o să vă dați seama când o să ajungeți la final.

Pe Emilia o puteți găsi și pe Facebook, Instagram și pe Goodreads.

Lectură plăcută!

Cristina Mihai-Marin

Wife & daughter. Coffee addict. Traveler. Blood donor. ECO Volunteer. Book lover. Mi-am descoperit pasiunea pentru citit la 16 ani când tata mi-a dat să citesc pentru prima data un roman polițist, iar de atunci citesc cât de mult pot. Prin intermediul cărților pot să călătoresc în trecut, pot să devin o altă persoană, pot să trăiesc prin intermediul personajelor. Iubesc să călătoresc, să cunosc locuri și persoane noi. De fiecare dată când reușesc să văd un loc nou, simt că mi se deschid noi orizonturi.

Recent Posts

Tabăra de Lectură pentru Adulți: Ediția a X-a merge la Castelul Maria din Hunedoara

Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…

2 săptămâni ago

BOOK CLUB în București, Brașov, Constanța, Iași, Sibiu: Copilul de la Auschwitz

Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…

o lună ago

25 ianuarie 2025: Clubul de carte din Constanța cu romanul Copilul de la Auschwitz

La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…

o lună ago

Club de lectură în Brașov: Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…

o lună ago

BOOK CLUB 2025: Copilul de la Auschwitz

Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…

o lună ago

Book Club iCarte, iParte: O întâlnire specială pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Luna ianuarie  vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…

o lună ago