Acasă Arhiva Recenzie: „Terapie pe salteaua de pilates” de Emilia Toma

Recenzie: „Terapie pe salteaua de pilates” de Emilia Toma

0
Recenzie: „Terapie pe salteaua de pilates” de Emilia Toma

Am fost cucerită de această carte de la primele pagini, însă atunci când am văzut ilustrațiile, am iubit-o efectiv 😊. O carte foarte potrivită atât pentru femei… cât și pentru bărbați – dacă respectivii fac parte din categoría celor care nu înteleg ceea ce simte femeia pe care o au lângă.

Confesiunile nu sunt făcute în cabinetul unui psiholog, așa cum v-ați putea aștepta, ci în sala de fitness, între două exerciții sau înainte de momentul de cardio 😊… pfff, am uitat de mult urăsc să alerg pe banda 😊)).

Titlu: Terapie pe salteaua de pilates

Autor: Emilia Toma

Gen: Nonficțiune

Sunt povești de viață, reale, deși poate în carte au fost “împachetate” un pic diferít: Nicoleta este o fostă damă de companie care a ales să se căsătorească din interes, Miruna este prietena noastră a cărei relație scărțâie, dar nu are cu cine să vorbească, Gabi este gagica aia super mișto care se complace într-o relație toxică, Cristina (nu, nu sunt eu 😊 ) este o femeie extraordinară și sexy, dar care nu are parte suficient de atenția soțului ei, Eliza este o altă tânără ce nu știe cum se “manifestă” dragostea adevărată, Antonia este o mămică care descoperă că iubitul preferă să caute pasiunea în altă parte,  Dorina este tipa pe care o avem toți în gașcă, dar care rămâne însărcinată din greșală, Loredana este prietena noastră a cărui iubit se uită mereu după alte gagici mișto, Carmen este tipul de femeie care a rămas doar la statutul de mamă după ce a născut…. și nu că așa a vrut ea, Mihaela care suferea din prisma faptului că era mereu mai plinuță, Andreea este iubita timidă căreia îi este rușine să discute depsre problemele din cuplu, Claudia care este complexată de felul în care arată sau Ioana care decide că iubirea merită orice sacrificio… sau cel puțin așa am văzut eu povestea ei 😊.

Modul sincer și deschis în care sunt expuse poveștile fetelor, m-a cucerit imediat. Nu este omis nimic, chiar daca este ceva dur sau este ceva ce ar putea să nu placă cititorului. Admir curajul pe care l-a avut autoarea atunci când a scris cartea.

Deși Emilia ne spunea despre cartea ei că “este inspirată din fapte reale, iar poveștile imagínate sunt, la rândul lor reale, chiar dacă nu s-au întâmplat în contextul pe care l-am creat în Terapie pe salteaua de pilates. Altfel spus, unele întâmplări au fost trăite exact așa cum le veți citi, iar altele au fost exagerate pornind de la realități care au ajuns la mine altfel decât prin intermediul femeilor care mi-au povestit despre ele” (interviul integral îl puteți citi aici), la sfârșit ajungi să te întrebi dacă nu este chiar ea în spatele poveștilor și asta datorită modului foarte realist în care este scris romanul.

Tot ea ne spune în carte că “Terapie pe salteaua de pilates nu este o carte pe care o închizi cu zâmbetul pe buze”… nu știu cum să vă spun asta, dar ultima poveste (care este și preferata mea), m-a lăsat fix cu zâmbetul pe buze :).

Dacă aveți o problemă cu imaginea de pe copertă, fiți liniștiți. Există și o variantă cu o copertă cuminte, ce poate fi comandată de aici.

Terapie pe salteaua de pilates - Emilia Toma 📚 cel mai mic preț | Recenzie, Rezumat, Cărți Emilia Toma

Vă las pe voi să descoperiți fiecare poveste de viață și poate că o să și învățați ceva din ele, sau poate… le veți da cartea iubiților/soților voștrii, dacă altfel nu aveți curajul să discutați cu ei ceea ce vă deranjează sau vă nemulțumește. Este o carte care se citește rapid așa că nici nu o să vă dați seama când o să ajungeți la final.

Pe Emilia o puteți găsi și pe Facebook, Instagram și pe Goodreads.

Lectură plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!