Top carti

Șapte cărți recomandate de Oprah Winfrey

Născută pe 29 ianuarie 1954 este unul dintre milionarii Americii, fiind cunoscută pentru ”The Oprah Winfrey Show” cu o durabilitate de 25 de ani, care încă se menține printre preferințele americanilor.

Șapte cărți recomandate de Oprah Winfrey

Prin acest show, Oprah a reușit să schimbe mentalitatea și blocajele culturale, a luptat pentru egalitate și dezvoltare, astfel fiind premiată chiar de către Obama și apreciată de mii de oameni pentru perseverența sa. Fiind un om de cultură, acestea a recomandat câteva cărți pentru urmăritorii săi, cât și pentru cei pasionați de lectură. Așa că topul este acesta:

  • Michelle Obama „Povestea mea” – care a avut un mare avânt în rândul cititorilor. Cartea este o biografie a soției fostului președinte al Americii, de care știm că a luptat pentru cultură și educație, la fel ca și Oprah. Pe cât de reală, pe atât de motivațională.
  • Tayari Jones „Mariaj American” – o nuvelă care intră în amănunt în viața de cuplu tradițională din cultura americană, dezvăluind multe detalii care definesc (deși pare o generalizare) familia.
  • Glennon Doyle „Love Warrior” – recomandată pentru toate femeile, indiferent de statutul lor, de vârstă sau rasă. În această carte sunt prezentate foarte multe aspecte incomfortabile a vieții de femeie.
  • Eckhart Tolle „A new earth” – al cărei autor este foarte cunoscut pentru cărțile care, deși par că au tente motivaționale, se focusează pe trăirea momentului, pe conștientizarea prezentului. Live in the moment!
  • Gabriel Garcia Marquez „Dragoste în vremea holerei” – a cărui poveste de iubire copleșitoare ne poate face pe toți să suspinăm după o asemenea dragoste. Cum să iubești timp de 50 de ani la fel ca în tinerețe.
  • William Faulkner „Light in August” – una dintre cele mai bune cărți ale lui Faulkner, un clasic, prezintă viața apparent monotonă a unor 3 personaje din Mississippi.
  • John Steinbeck ”La răsărit de Eden”, povestea celor două familii, puternic corelate cu anumite referințe biblice.


La final, aceasta are câțiva preferați, ca și William Faulkner sau Charles Dickinson, lista fiind mult mai mare și mai stufoasă, însă atât recomandările ei, cât și ea reprezintă o sursă nesfârșită de cultură. Astfel ne îndeamnă să devenim la fel de deschiși spre cunoaștere, și cel mai important, să fim buni unii cu alții.

Lavinia Bușe

În momentul în care mi s-a aprins luminiţa spre lectură, nu exista nimic altceva decât lumea în care m-am transpus. De aceea poate sunt cu capul în nori, sau undeva sub pământ, dar întotdeauna mă voi surprinde prinsă într-o lume pe care nu o am aici. Însă prefer pisicile.

Recent Posts

Tabăra de Lectură pentru Adulți: Ediția a X-a merge la Castelul Maria din Hunedoara

Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…

2 săptămâni ago

BOOK CLUB în București, Brașov, Constanța, Iași, Sibiu: Copilul de la Auschwitz

Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…

o lună ago

25 ianuarie 2025: Clubul de carte din Constanța cu romanul Copilul de la Auschwitz

La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…

o lună ago

Club de lectură în Brașov: Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…

o lună ago

BOOK CLUB 2025: Copilul de la Auschwitz

Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…

o lună ago

Book Club iCarte, iParte: O întâlnire specială pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Luna ianuarie  vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…

o lună ago