Acasă Arhiva Șapte cărți recomandate de Oprah Winfrey

Șapte cărți recomandate de Oprah Winfrey

0
Șapte cărți recomandate de Oprah Winfrey
Șapte cărți recomandate de Oprah Winfrey

Născută pe 29 ianuarie 1954 este unul dintre milionarii Americii, fiind cunoscută pentru ”The Oprah Winfrey Show” cu o durabilitate de 25 de ani, care încă se menține printre preferințele americanilor.

Șapte cărți recomandate de Oprah Winfrey

Prin acest show, Oprah a reușit să schimbe mentalitatea și blocajele culturale, a luptat pentru egalitate și dezvoltare, astfel fiind premiată chiar de către Obama și apreciată de mii de oameni pentru perseverența sa. Fiind un om de cultură, acestea a recomandat câteva cărți pentru urmăritorii săi, cât și pentru cei pasionați de lectură. Așa că topul este acesta:

  • Michelle Obama „Povestea mea” – care a avut un mare avânt în rândul cititorilor. Cartea este o biografie a soției fostului președinte al Americii, de care știm că a luptat pentru cultură și educație, la fel ca și Oprah. Pe cât de reală, pe atât de motivațională.
  • Tayari Jones „Mariaj American” – o nuvelă care intră în amănunt în viața de cuplu tradițională din cultura americană, dezvăluind multe detalii care definesc (deși pare o generalizare) familia.
  • Glennon Doyle „Love Warrior” – recomandată pentru toate femeile, indiferent de statutul lor, de vârstă sau rasă. În această carte sunt prezentate foarte multe aspecte incomfortabile a vieții de femeie.
  • Eckhart Tolle „A new earth” – al cărei autor este foarte cunoscut pentru cărțile care, deși par că au tente motivaționale, se focusează pe trăirea momentului, pe conștientizarea prezentului. Live in the moment!
  • Gabriel Garcia Marquez „Dragoste în vremea holerei” – a cărui poveste de iubire copleșitoare ne poate face pe toți să suspinăm după o asemenea dragoste. Cum să iubești timp de 50 de ani la fel ca în tinerețe.
  • William Faulkner „Light in August” – una dintre cele mai bune cărți ale lui Faulkner, un clasic, prezintă viața apparent monotonă a unor 3 personaje din Mississippi.
  • John Steinbeck ”La răsărit de Eden”, povestea celor două familii, puternic corelate cu anumite referințe biblice.


La final, aceasta are câțiva preferați, ca și William Faulkner sau Charles Dickinson, lista fiind mult mai mare și mai stufoasă, însă atât recomandările ei, cât și ea reprezintă o sursă nesfârșită de cultură. Astfel ne îndeamnă să devenim la fel de deschiși spre cunoaștere, și cel mai important, să fim buni unii cu alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!