Dacă ați fost la cinema de curând și v-a interesat ”IT 2”, înseamnă că ați dat de Stephen King fără să vreți. Căci el este cel care a scris ”IT”, care a devenit cea mai apreciată serie horror din ultima vreme.
10 cărți recomandate de Stephen King
Însă nu este singura carte a lui King care a ajuns să fie ecranizată. Desigur, unele au fost mai reușite ca altele, însă au pornit din același loc, din aceeași genialitate. Iar această genialitate provine dintr-o bogată cultură literară, iar curioșii au deja lista regelui genului horror cu lecturile pe care le recomandă.
-
Aravind Adiga, ”The White Tiger”
Balram este personajul care, de-a lungul poveștii, evoluează și reușește să se adapteze în locul în care își duce existența, mai exact India. Aici învață toate tertipurile și lucrurile ascunse pe care cei bogați le ascund de plebea societății.
-
Nadeem Aslan, ”The blind mans garden”
Războiul din Afganistan. Doi frați diferiți care se îmbarcă într-o călătorie din care este posibil să nu se mai întoarcă, însă au lat această decizie împreună pentru a-i ajuta pe cei în nevoie.
-
Margaret Atwood, ”Oryx and Crake”
Un fel de triunghi amoros într-o lume apocaliptică în care viața devine la fel de fragilă ca și sentimentele umane. O călătorie spre descoperirea ultimelor rămășițe ale umanității.
-
Lauren Beukes, ”The shining girls”
Vă amintiți de ”Tăcerea mieilor”? Ei bine, cartea aceasta este, în mare parte, asemănătoare. Doar că în acest caz, una dintre potențialele victime ia inițiativă și, cu ajutorul unui investigator, reușește să scape.
-
Robert Bolano, ”2666”
Descrisă de King ca o nuvelă care nu poate fi descrisă, cartea este combinație dintre ficțiune și o realitate pe care încă mulți nu au înțeles-o:cea a diversității culturale și a crimelor.
-
Bill Bryson, ”A walk in the woods”
Pe scurt, Bear Grylls întâlnește urși pe drumul său spre vârful unui munte abrupt. Nu chiar așa, însă aceasta este esența. Observarea naturii prin simplul mers și cățărat
-
Michael Chabon, ”The Yddish policemans union”
Landsman este cel care trebuie să se ocupe de primul caz serios de când evreii și-au contruit propriul loc sigur-Yddish. Pătați de traumele Holocaustului și căderea Israelului, oamenii ajung să fie disperați, cauzând probleme detectivului.
-
Nick Cutter, ”The troop”
O excursie în pădure cu cercetași sună a ceva normal, fără cusur. Singura problemă apare atunci când frica este alimentată de apariția unui personaj mai puțin normal. De aici totul ține doar de o luptă pentru supraviețuire.
-
Tananarive Due, ”My soul to keep”
Un cuplu proaspăt căsătorit este exemplu fericirii și ai iubirii necondiționate. Însă când oamenii dragi au morți bruște, violente, lucrurile capătă un aer terifiant. Sună puțin a Twilight combinat cu The Twilight Zone, doar că mai bine scris.
-
Bygillian Flynn, ”Sharp objects”
Un reporter trebuie să-și depășească propriile traume întorcându-se în orașul natal pentru a afla mai multe despre un caz de abuz. Aceasta își dă seama de similaritățile propriei copilării cu cazul ce trebuie investigat, iar atunci adevărata teroare începe.