Toamna și-a intrat deja în drepturi. Acest lucru înseamnă că vom vedea tot mai mulți oameni răciți, deoarece sistemul lor imunitar este foarte slăbit și nu reușește să lupte împotriva virusurilor care afectează organismul. Ce trebuie să facem? Ei bine, ar trebui să mâncăm mai multe fructe și legume, dar și să bem cât mai multe sucuri naturale.
Fructele și legumele sunt surse importante de vitamine și minerale, substanțe nutritive de care organismul are nevoie, mai ales în sezonul rece. Pe lângă faptul că le putem include în alimentația zilnic, ne putem bucura de beneficiile lor și când sunt folosite sub formă de suc.
Iată câteva rețete de bauturi naturale, care sunt delicioase și foarte sănătoase:
Bogată în vitaminele A și C, această băutură stimulează producția de celule albe, care sunt responsabile de protejarea organismului de patogeni care pot provoca boli. În plus, datorită compușilor activi, este îmbunătățită circulația sangvină și este scăzută tensiunea arterială.
Ai nevoie de
8 morcovi
3 portocale
1 lingură ghimbir ras
½ lingură turmeric
1 lingură miere (opțional)
Mod de preparare
Spală și curăță de coajă morcovii. Pune-i în vasul storcătorului și procesează până obții sucul. Taie pe jumătate portocalele și stoarce sucul. Amestecă cele două sucuri și adaugă în ele ghimbirul ras, turmericul și mierea. Procesează toate ingredientele cu blenderul cel mult două minute. Se bea imediat. Recomandat este dimineața, înainte de mâncarea micului dejun.
Cu acest suc delicios, nu numai că vei întări sistemul imunitar, dar vei îmbunătăți și aspectul pielii.
Ai nevoie de
1 felie de dovleac
1 morcov mare
½ ceașcă apă
Mod de preparare:
Mod de preparare
Spală și curăță de coajă morocvul și felia de dovleac. Taie-le cuburi pentru a fi ușor de amestecat. Pune-le în vasul blenderului și procesează-le până obții o pastă. Adaugă la final apa și amestecă în sucul obținut cu o lingură. Se bea de două ori pe zi și de cel puțin trei ori pe săptămână.
Sucul de castravete, roșii și țelină conține o concentrație mare de antioxidanți. Acestea protejează organismul de acumularea de toxine și oxidanți nocivi. În plus, proprietățile lor diuretice ajută la eliminarea retenției de apă. Chiar dacă nu e la fel de gustos ca băuturile prezentate anterior, este scăzută în calorii și cea mai bogată în substanțe nutritive.
Ai nevoie de
½ de castrevete
2 roșii
1 tulpină de țelină
1 pahar de apă
Mod de preparare
Spală, taie și pune toate ingredientele în vasul blenderului, excepție face apa. Procesează până obții un amestec mai mult lichid. Adaugă apa și amestecă cu o lingură. Se bea la micul dejun sau la cină.
Alege rețeta de suc preferată și include-o în mod regulat în alimentație!
Dragă cititorule, visează alături de noi! Te invităm la un eveniment special dedicat uneia dintre…
Bună, dragi cititori! Sunt încântată să vă invit la un nou club de lectură dedicat…
Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…
Sâmbătă dimineața, la Tomis Hub din Constanța, ne-am adunat pentru a dezbate cartea „Lista” de…
Sâmbată dimineața, la Fract Restaurant din Brașov, ne-am reunit pentru a explora subiectul complex al…
În acest weekend cititorii din Bucuresti, Constanţa şi Braşov s-au reunit pentru a discuta despre…