Părul face parte din cartea ta de vizită, alături de ten și unghii, aceste mici detalii oferind informații despre tine pentru o primă impresie atunci când te afișezi undeva sau faci cunoștință cu cineva.
Din câte știi deja, coafarea părului într-un anumit fel poate schimba o întreagă ținută, sau chiar îți poate contura mai bine trăsăturile feței, tocmai de aceea tu trebuie să faci alegerea care te avantajează cel mai bine și care te face să te simți cât mai confortabil în pielea ta.
Ai grijă de podoaba ta capilară, pentru că un păr sănătos este un păr frumos. Eu, de exemplu, aleg să nu îmi vopsesc părul, din considerente ce privesc menținerea sănătății lui, dar mai ales din considerente estetice. Sunt mulțumită de culoarea mea naturală și recomand evitarea, pe cât posibil, a traumelor de acest tip pentru părul tău. Prefer, de asemenea, să nu îmi pun tot felul de tratamente în el, pentru că dacă este un păr sănătos nu trebuie tratat, așa că nu îți încărca părul sănătos cu măști, uleiuri, fiindcă, sunt sigură că nici ție nu ți-ar plăcea să ți se dea medicamente forțat atunci când ești sănătoasă. De aici vin, cumva, multe dintre nemulțumirile tale legate de păr. Lasă-l puțin în pace și ai să vezi că va arăta mult mai bine.
Peria electrică, placa, ondulatorul și chiar nelipsitul uscător deteriorează, nu doar vârfurile, ci întreaga lungime a firelor de păr. Ce este de făcut? Evident, este absurd ca, în zilele noastre, să spun să nu le folosești. Spun doar că trebuie să echilibrezi, adică să nu cazi în extrema de a folosi toate aceste instrumente. De exemplu dacă vrei să-ți îndrepți sau ondulezi părul, măcar nu-l mai usca cu foehn-ul câteva zile. Eu aleg să nu am acest dispozitiv în casă, pentru că este tentat și mult mai confortabil. Iar de îndreptat, îmi îndrept părul destul de rar și doar pentru momente în care se impune. Tot în categoria ”chinurile părului” intră și modul în care alegi să îl prinzi. Nu-l sugruma mereu într-o coadă, doar pentru că așa este mai lejer. Utilizarea acestei ”coafuri” poate dăuna părului fragil mai mult decât ai putea crede. Motivul este că firele se subțiază și mai mult, iar regenerarea acestora este stopată în totalitate.
Dacă ai părul gras, spălarea zilnică nu este o soluție pentru problema ta. Fenomenul de îngrășare a părului constă într-o reacție de feedback: sebumul este secretat în scopul protecției, cu cât îl îndepărtezi mai des prin spălare, cu atât părul tău va secreta mai mult, ca o atitudine defensivă. Trebuie o pauză de minim trei zile între spălări, pentru ca sebumul să nu devină un dușman.
Dacă îți place să faci cumpărături economisind cât mai mult, atunci trebuie să afli de…
În ultimii ani, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de stomatologie, respectiv ortodonție.…
Dragă cititorule, visează alături de noi! Te invităm la un eveniment special dedicat uneia dintre…
Bună, dragi cititori! Sunt încântată să vă invit la un nou club de lectură dedicat…
Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…
Sâmbătă dimineața, la Tomis Hub din Constanța, ne-am adunat pentru a dezbate cartea „Lista” de…