Acasă Frumusete Coafura Tratează-ți părul așa cum vrei să fii tu tratată

Tratează-ți părul așa cum vrei să fii tu tratată

0
Tratează-ți părul așa cum vrei să fii tu tratată
sursa foto: mm.creativelive.com

Părul face parte din cartea ta de vizită, alături de ten și unghii, aceste mici detalii oferind informații despre tine pentru o primă impresie atunci când te afișezi undeva sau faci cunoștință cu cineva.

Din câte știi deja, coafarea părului într-un anumit fel poate schimba o întreagă ținută, sau chiar îți poate contura mai bine trăsăturile feței, tocmai de aceea tu trebuie să faci alegerea care te avantajează cel mai bine și care te face să te simți cât mai confortabil în pielea ta.

Nu îți încărca părul

Ai grijă de podoaba ta capilară, pentru că un păr sănătos este un păr frumos. Eu, de exemplu, aleg să nu îmi vopsesc părul, din considerente ce privesc menținerea sănătății lui, dar mai ales din considerente estetice. Sunt mulțumită de culoarea mea naturală și recomand evitarea, pe cât posibil, a traumelor de acest tip pentru părul tău. Prefer, de asemenea, să nu îmi pun tot felul de tratamente în el, pentru că dacă este un păr sănătos nu trebuie tratat, așa că nu îți încărca părul sănătos cu măști, uleiuri, fiindcă, sunt sigură că nici ție nu ți-ar plăcea să ți se dea medicamente forțat atunci când ești sănătoasă. De aici vin, cumva, multe dintre nemulțumirile tale legate de păr. Lasă-l puțin în pace și ai să vezi că va arăta mult mai bine.

Nu îl chinui

Peria electrică, placa, ondulatorul și chiar nelipsitul uscător deteriorează, nu doar vârfurile, ci întreaga lungime a firelor de păr. Ce este de făcut? Evident, este absurd ca, în zilele noastre, să spun să nu le folosești. Spun doar că trebuie să echilibrezi, adică să nu cazi în extrema de a folosi toate aceste instrumente. De exemplu dacă vrei să-ți îndrepți sau ondulezi părul, măcar nu-l mai usca cu foehn-ul câteva zile. Eu aleg să nu am acest dispozitiv în casă, pentru că este tentat și mult mai confortabil. Iar de îndreptat, îmi îndrept părul destul de rar și doar pentru momente în care se impune. Tot în categoria ”chinurile părului” intră și modul în care alegi să îl prinzi. Nu-l sugruma mereu într-o coadă, doar pentru că așa este mai lejer. Utilizarea acestei ”coafuri” poate dăuna părului fragil mai mult decât ai putea crede. Motivul este că firele se subțiază și mai mult, iar regenerarea acestora este stopată în totalitate.

Ai părul gras?

Dacă ai părul gras, spălarea zilnică nu este o soluție pentru problema ta. Fenomenul de îngrășare a părului constă într-o reacție de feedback: sebumul este secretat în scopul protecției, cu cât îl îndepărtezi mai des prin spălare, cu atât părul tău va secreta mai mult, ca o atitudine defensivă. Trebuie o pauză de minim trei zile între spălări, pentru ca sebumul să nu devină un dușman.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!