Acasă Educatie Descopera Nu uita de fructe și legume iarna asta

Nu uita de fructe și legume iarna asta

0
Nu uita de fructe și legume iarna asta
sursa foto: newfoundbalance.com

Eu sunt genul ăla de persoană care vede fructele și legumele sfinte, oricât de stropite cu pesticide ar fi sau chiar dacă sunt cumpărate din hypermarket iarna.

Desigur că fructele și legumele cumpărate vara, din piață, sau crescute în grădina ta, sunt mult mai pline de ”viață” decât cele cumpărate iarna, din marile magazine ce le importă din tot felul de țări, însă haideți să nu le denigrăm pe săracele roșii din Turcia, pepeni din Brazilia, ardei din Spania și lista poate continua, uite din ce motiv. Fructele și legumele sunt constituite din anumite substanțe ce se găsesc în stare naturală, dar care nu pot fi substituite, sub nicio formă, cu altele de sinteză, de unde rezultă că morcovii sunt morcovi și vara și iarna, și în Italia și în România. Diferențele sunt mici și sunt făcute de substanțe adăugate pentru creștere rapidă sau pentru fructe fără paraziți ori mărime generoasă. Ce-i drept, nu sunt niște suplimente benefice, chiar deloc, însă ceea ce încerc eu să spun este că nu sunt atât de periculoase încât să ne facă să renunțăm la consumul lor în perioada iernii sau extra-sezon.

Comparabile cu ceva de care nu ne ferim

Comparabile cu nelipsita carne de pui din magazin, dar mult mai puțin nocive decât aceasta, sunt trufandalele pe care noi evităm să le consumăm din pricina prejudecăților, conform cărora ceea ce nu crește pe pământ românesc, nu este sănătos. Și astfel, ajungem să ne îndopăm cu carne, lactate, ouă, uitând de faptul că hrana vegetală ne face multe servicii. Uite de ce am menționat tocmai carnea de pui: poate nu știai că acest tip de carne, pe care o găsești foarte simplu la vitrina cu produse refrigerate sau congelate, provine de la pui ajunși la o greutate enormă, în doar 5 săptămâni. Cum este posibil? Păi le sunt administrate extracte de hormoni care îi obligă să crească mult și rapid, dar și care le provoacă retenție de apă. De aceea carnea asta, cumpărată din magazin este plină de apă, ca să cântărească mai mult. Mișto strategie, nu? Ok, de apă scăpăm gătind carnea, dar de hormoni cum? Ei bine, de hormoni nu scăpăm, îi introducem în organismele noastre, iar ei își fac de cap, mult mai remarcabil fiind efectul acestora comparativ cu cel al substanțelor din vegetale.

Nu sunt vegetariană, ba chiar sunt o mare fană a cărnii și a mâncărurilor bine gătite, dar nu încurajez deloc abstinența de la hrana vegetală, pentru că doar de acolo ne putem lua nutrimentele de cea mai bună calitate.

Desigur că echilibrul este cheia în tot ceea ce facem, tocmai de aceea cred, cu tărie, că un corp armonios te face să te simți mai bine în pielea ta. Fii frumoasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!