Acasă Carti Carti dezvoltare personala Ce înseamnă să fii mamă?

Ce înseamnă să fii mamă?

0
Ce înseamnă să fii mamă?
sursa foto: i.pinimg.com

Dacă până acum nu ți-ai dorit să devii mamă, nu te îngrijora, pentru că o vei simți atunci când corpul și mintea ta vor fi suficient de pregătite pentru o asemenea decizie măreață.

Nici eu nu mi-am dorit niciodată să devin mamă, însă, consider despre această calitate, de care se pot bucura reprezentantele sexului frumos, că este etapa din viață care te face să te simți completamente femeie, pentru că ți-ai împlinit scopul.

Înțelege-ți mama

Scriu articolul din perspectiva fetei care are o legătură extrem de solidă cu mama sa, dar care a avut parte de foarte multe ”conflicte între generații”. Acum realizez că toate nemulțumirile aduse mamei mele au venit din frustrările mele, din dorințele mele de a fi altcineva, din considerente de tipul „mama e demodată”. Chiar nu e deloc așa. Mama mea este foarte cool; dar cine să vadă asta? Are o minte foarte deschisă, dar în același timp ține la onoarea familiei ei. Mama mea este cea mai puternica femeie și spun asta încercând să empatizez cu ea, dar știu că este imposibil să o fac complet.

O să fii și tu mamă

Dacă o să am un copil, atunci când va fi mic o să îi ofer multă atenție, tot ce are nevoie, tot timpul meu, dar când va crește și va deveni adolescent, voi putea, oare, să-l las să facă orice vrea el și să mă prefac că nu-mi pasă? Ei bine, nu cred că am să pot face asta. Așa mi-am înțeles eu mama. Am înțeles-o, dar nu știu dacă voi putea să fiu la fel de puternică așa cum a fost ea. Nu știu dacă am să pot să accept că sufletul rupt din mine nu îmi va acorda nici jumătate din grija pe care eu i-am purtat-o în anii copilăriei.

”Oare dacă îl voi lăsa liber, mă va iubi mai mult? Sau doar îi voi face mai mult rău?”. Acestea sunt unele dintre întrebările care mă neliniștesc în ceea ce privește calitatea de mamă de adolescent. Mereu mă gândesc la ceea ce vreau să rămână în urma mea, după ce misiunea mea pe pământ se va sfârși, și cred cu tărie că nu este o dovadă de egoism sa-ți lași gena mai departe. Îmi este teamă să am un copil așa cum am fost eu pentru mama mea. Cred că, biologic, am fost mult prea imatură să pot empatiza cu o ființă superioară așa cum este o mamă.

Împlinirea supremă a femeii, totuși, este atunci când devine mamă și intră în comuniune cu o nouă bucățică de viață, cu o nouă personalitate mixată între ea și parterul său, o combinație, de regulă, ideală.  A fi mamă înseamnă a fi în primul rând o luptătoare, o femeie invincibilă!

Încerc să repar greșelile trecutului și să îi arăt mai multă stimă mamei, îmi doresc din inimă să o mulțumesc și cred că este foarte important ca, mai ales o femeie, să știe să își iubească mama, să îi arate afecțiune, pentru că este în natura noastră să oferim dragoste, să dăruim viață.

Atunci când te pregătești să devii mamă, nu este suficient să știi cum se schimbă un scutec sau cum se hrănește un copil. Eu sunt de părere că atunci când hotărăști să devii mamă trebuie să fii, în primul rând, pregătită emoțional pentru valul de trăiri care îți va pecetlui inima pe vecie. Dragile mele, noi, femeile, suntem frumoase din multe motive, unul dintre ele este că putem oferi viață. Frumusețea se naște din tine, de aceea ești așa frumoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!