Acasă Autori Ultimul club de lectură din 2024: ,,Zavaidoc” cu Doina Ruşti

Ultimul club de lectură din 2024: ,,Zavaidoc” cu Doina Ruşti

0
Ultimul club de lectură din 2024: ,,Zavaidoc” cu Doina Ruşti

Sâmbătă, la Qez Bistro – o locație primitoare, decorată cu farmecul sărbătorilor de Crăciun – a avut loc ultimul Club de Lectură iCare, iParte din 2024.

În mijlocul lui decembrie, în mijlocul Bucureștiului, magia cărților a prins viață

Întâlnirea, un cadou pentru pasionaţii de literatură, a adunat cititori din Constanța, Brașov și, în premieră, Sibiu, dornici să descopere universul fascinant al „Zavaidoc în anul iubirii”, semnat de Doina Ruşti. Însă, cel mai deosebit aspect al întâlnirii a fost prezența autoarei, care a transformat discuțiile într-o adevărată călătorie printre cuvintele și ideile care dau viață cărților sale.

În dialog cu autoarea: realitatea și ficțiunea se împletesc în povestea lui Zavaidoc

Într-o atmosferă relaxată și primitoare, cititorii au avut ocazia să pună întrebări și să exploreze mai adânc universul „Zavaidoc în anul iubirii”. Doina Ruşti a explicat cu rafinament cum realitatea istorică a Bucureștiului din 1923 și fascinantele spectacole ale lui Zavaidoc se împletesc cu fantezia romanului. Discursul a fost presărat cu detalii captivante, precum inspiratia din viața reală pentru personajul Fanny, un omagiu adus Ștefaniei Măracineanu și despre impactul ploii artificiale.

Visurile și psihanaliza: o călătorie în lumea interioară a lui Zavaidoc

Un alt subiect fascinant a fost legătura dintre visurile personajului Zavaidoc și începuturile psihanalizei în Europa. Influența lui Freud asupra visurilor și gândurilor personajului, dar și conexiunea acestora cu luna, au stârnit o serie de întrebări și reflecții din partea cititorilor, care au fost încântați de răspunsurile detaliate ale autoarei.

Descoperirea altor lumi literare ale Doinei Ruşti

Pe lângă „Zavaidoc în anul iubirii”, Doina Ruşti a vorbit și despre alte lucrări îndrăgite, precum „Lizoanca” și „Fantoma din moară”, oferind cititorilor o privire de ansamblu asupra tematicii și stilului său inconfundabil.

Sesiune de autografe și Secret Santa literar

După discuțiile pline de farmec, evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe, în cadrul căreia fiecare participant a avut ocazia să poarte acasă o amintire personalizată. Iar pentru a adăuga o notă de magie întâlnirii , participanții s-au bucurat de un Secret Santa literar, primind şî dăruind cu emoție o carte nouă pentru a înfrumuseța bibliotecile personale.

Când va avea loc următorul club de lectură?

Ne revedem cu forţe şi titluri proaspete în 2025 pe 25 ianuarie, când călatorim în trecut să aflăm povestea din filele cărţii ,,Copilul de la Auschwitz” de Lily Graham.

Înscrieri la numărul de telefon: 0763/598961

IMPORTANT!

În situația în care, din diverse motive, nu mai puteți participa Clubul de Lectură, banii pe biletul de participare nu vor fi returnați. Se poate înlocui participarea cu prezența unui alt participant, însă nu este datoria Moderatorului/Organizatorului de a găsi acea persoană. Rugămintea este să evitați o astfel de situație, întrucât sunt costuri făcute în avans pentru ca acest atelier să aibă loc. De asemenea, menționăm faptul că evenimentele iCarte, iParte nu sunt ale unei coporații, ci organizate de persoane pasionate de citit, care contribuie cum pot la educația din România.

COMANDĂ AICI „COPILUL DE LA AUSCHWITZ”

GALERIE FOTO by Gina Soare

 

Articolul precedent Cum a fost la primul club de lectură din Sibiu: un eveniment despre literatură, comunitate și conexiuni
"Limpede nu vezi decât cu inima. Ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor." Antoine de Saint-Exupéry Cu inima îmi doresc să văd oamenii și poveștile lor. Sunt kinetoterapeut - pentru că vreau să ajut, și florist - deoarece cred că puterea recunoştinței e mai mare decât puterea regretului. Iar în timpul liber îmi place să citesc. Lectura mă poartă peste continete și secole, între idei și revoluții ale gândirii, în exaltarea sufletului și smerirea lui. Îmi place să mă pierd în filele cărților și în emoțiile stârnite de cei care le-au scris. Pentru că știu că acea pierdere e o regasire. Iar una din cele mai frumoase regăsiri e cea cu iubitorii de lectură. Așa că... bine ai venit, cititorule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!