Știm deja că un pahar de vin la cină este recomandat pentru sănătatea inimii. Dar ce se întâmplă cu berea? La fel ca vinul, atât timp cât este consumată în mod responsabil, berea poate îmbunătăți sănătatea inimii și a rinichilor și, de asemenea, poate întări sistemul imunitar.
Este adevărat că băuturile alcoolice nu sunt la fel de sănătoase ca sucul natural sau apa, dar au și ele efecte pozitive, potrivit oamenilor de știință. Din acest motiv, berea poate fi chiar recomandată ca parte a unei diete echilibrate. Află câteva dintre beneficiile consumului moderat de bere:
Datorită celor patru ingrediente principale (apă, drojdie, hamei și malț – obținut din orz, hamei și grâu -), berea este plină de substanțe nutritive, cum sunt calciu, zinc, potasiu și fosfor. În plus, este sursă bogată de fibre solubile care previn constipația în timp ce îmbunătățește digestia.
Potrivit unui studiu realizat în China, berea poate preveni bolile cauzate de deteriorarea neuronilor din creier (cum sunt boala Alzheimer și Parkinson). În urma cercetării, oamenii de știință au constatat că stresul oxidativ (care provoacă acest tip de boală degenerativă) este redus de către hameiul din bere, când este consumat cu moderație. În plus, această băutură ar putea reduce probabilitatea de a suferi osteoporoză deoarece conține siliciu, un mineral care întărește oasele.
Consumul de bere moderat previne formarea de pietre la rinichi, deoarece conține multă apă. Efectele diuretice ale acestei băuturi favorizează eliminarea toxinelor care se acumulează în organism prin urină. Ca și cum acest lucru nu ar fi de ajuns, când bei bere previi pierderea calciului din oasele în alte părți ale corpului.
Berea băută din când în când are aceleași efecte protectoare ca și vinul roșu pentru inimă. Consumul acestei băuturi scade riscul de a suferi de probleme cardiace cum sunt accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic sau arterioscleroză.
Berea curăță sângele de grăsimile care se depozitează în timp pe pereții arterelor. În plus, berea nu numai că scade colesterolul ”rău”, crește nivelul colesterolului bun. Doar două pahare de bere pe săptămână sunt suficiente.
Consumul de bere moderat poate îmbunătăți răspunsul sistemului imunitar la femeile adulte: riscul bolilor infecțioase, răcelilor, gripei sau durerii de gât scade. În schimb, dacă bei multă bere, sistemul imunitar devine slăbit. De asemenea, berea previne insomnia și formarea cheagurilor de sânge, îmbunătățește nivelul de concentrare și aspectul pielii, lăsându-l tânăr și frumos.
Sursa foto: irishcentral.com
Tabăra de Lectură pentru Adulți, ajunsă la a IX-a ediție, s-a desfășurat în peisajul idilic…
Dacă îți place să faci cumpărături economisind cât mai mult, atunci trebuie să afli de…
În ultimii ani, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de stomatologie, respectiv ortodonție.…
Dragă cititorule, visează alături de noi! Te invităm la un eveniment special dedicat uneia dintre…
Bună, dragi cititori! Sunt încântată să vă invit la un nou club de lectură dedicat…
Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…