AcasăEducatieDescoperaCine s-ar fi gândit? Berea, beneficii inimaginabile pentru organism

Cine s-ar fi gândit? Berea, beneficii inimaginabile pentru organism

Published on

spot_img

Știm deja că un pahar de vin la cină este recomandat pentru sănătatea inimii. Dar ce se întâmplă cu berea? La fel ca vinul, atât timp cât este consumată în mod responsabil, berea poate îmbunătăți sănătatea inimii și a rinichilor și, de asemenea, poate întări sistemul imunitar.

Este adevărat că băuturile alcoolice nu sunt la fel de sănătoase ca sucul natural sau apa, dar au și ele efecte pozitive, potrivit oamenilor de știință. Din acest motiv, berea poate fi chiar recomandată ca parte a unei diete echilibrate. Află câteva dintre beneficiile consumului moderat de bere:

Este nutritivă

Datorită celor patru ingrediente principale (apă, drojdie, hamei și malț – obținut din orz, hamei și grâu -), berea este plină de substanțe nutritive, cum sunt calciu, zinc, potasiu și fosfor. În plus, este sursă bogată de fibre solubile care previn constipația în timp ce îmbunătățește digestia.

Previne diferite boli

Potrivit unui studiu realizat în China, berea poate preveni bolile cauzate de deteriorarea neuronilor din creier (cum sunt boala Alzheimer și Parkinson). În urma cercetării, oamenii de știință au constatat că stresul oxidativ (care provoacă acest tip de boală degenerativă) este redus de către hameiul din bere, când este consumat cu moderație. În plus, această băutură ar putea reduce probabilitatea de a suferi osteoporoză deoarece conține siliciu, un mineral care întărește oasele.

Îmbunătățește funcția rinichilor

Consumul de bere moderat previne formarea de pietre la rinichi, deoarece conține multă apă. Efectele diuretice ale acestei băuturi favorizează eliminarea toxinelor care se acumulează în organism prin urină. Ca și cum acest lucru nu ar fi de ajuns, când bei bere previi pierderea calciului din oasele în alte părți ale corpului.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Berea băută din când în când are aceleași efecte protectoare ca și vinul roșu pentru inimă. Consumul acestei băuturi scade riscul de a suferi de probleme cardiace cum sunt accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic sau arterioscleroză.

Reduce nivelul de colesterol „rău”

Berea curăță sângele de grăsimile care se depozitează în timp pe pereții arterelor. În plus, berea nu numai că scade colesterolul ”rău”, crește nivelul colesterolului bun. Doar două pahare de bere pe săptămână sunt suficiente.

Întărește sistemul imunitar

Consumul de bere moderat poate îmbunătăți răspunsul sistemului imunitar la femeile adulte: riscul bolilor infecțioase, răcelilor, gripei sau durerii de gât scade. În schimb, dacă bei multă bere, sistemul imunitar devine slăbit. De asemenea, berea previne insomnia și formarea cheagurilor de sânge, îmbunătățește nivelul de concentrare și aspectul pielii, lăsându-l tânăr și frumos.

Sursa foto: irishcentral.com

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

Testul de luni: Să începem săptămâna cu 10/10!

Nu este un test dificil, deci n-o să vă dea bătăi de cap. Indiferent...
error: Content is protected !!