AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuCe faci când vezi o femeie maltratată? Cum poți preveni violența?

Ce faci când vezi o femeie maltratată? Cum poți preveni violența?

Published on

spot_img

Am văzut-o de cum a intrat pe ușa metroului. Nici n-avea cum, de altfel, să treacă neobservată. Ochiul ușor vânăt și buza umflată, cu sânge proaspăt pe ea. El o ținea de mână și a împins-o spre scaun.

-Stai jos, nu vezi că e liber? îi strigă. Cum ții, mă, picioarele alea, ce ești așa împiedicată?

Ultima propoziție i-a fost aruncată pentru că fata nu se ținea bine pe picioare și s-a împleticit înainte să se așeze lângă mine. Era tăcută. Tăcută și frumoasă.

Toate sunt frumoase. Și atât de tinere. Săptămâna trecută am fost la Casa Agar, unde sunt găzduite femeile abuzate. Cu toate fac terapie pentru a se vindeca nu de rănile de pe trup, căci acelea se duc. Lupta cu ele însele e cea mai dificilă. Incredibil, dar s-ar întoarce oricând la bărbații care le-au bătut în timpul sarcinii.

Revenind la fata asta din metrou, cum aș fi putut să o ajut? Vă întreb la modul cel mai sincer cu putință. Pentru că mi-e tare greu să stau deoparte când văd așa ceva. Numai că, acum câțiva ani, am văzut o situație similară. Și m-am băgat. Și m-am trezit cu un briceag în față. Știți cât de înfiorător este? Nu mi s-a întâmplat nimic, Slavă Domnului, dar orice era posibil. De fapt, simpla spaimă prin care am trecut și tot a însemnat că s-a întâmplat ceva. De la o chestie de genul, știu o tipă care a rămas cu atacuri de panică.

Vă întreb aiurea. Nu fac și nu am să fac nimic. Este alegerea lor să suporte. Din păcate, aceste fete/femei au traume grave din copilărie. Nu este imposibil, dar destul de dificil să le ajuți. Și le dau ca exemple pe cele pe de la Casa Agar. Chiar dacă acum sunt consiliate, e nevoie de ani pentru ca ele să învețe să se iubească. Unele au crescut fără părinți, într-un orfelinat, altele au fost sechestrate, iar apoi trimise a se prostitua, altele bătute pe când erau în a șasea lună de sarcină încât au ajuns la un pas de a pierde bebelușul. Am să vă povestesc mai multe despre Casa Agar, în curând. Doar acolo pot oferi o mână de ajutor. Iar asta o fac… pentru copiii lor, care au nevoie de iubire șo care sunt nevinovați pentru alegerile mamelor lor.

Sursa foto: rebelcircus.com

Ultimele Articole

YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună

YARD SALE iCarte, iParte vine la voi în scurt timp, aducând scriitori, cititori și...

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!