Acasă Frumusete Cosmetica Aromaroma » Impactul mirosului asupra stării noastre de spirit

Aromaroma » Impactul mirosului asupra stării noastre de spirit

0
Aromaroma » Impactul mirosului asupra stării noastre de spirit
Sursa foto: marulaorganix.com

S-a demonstrat că mirosul are un impact deosebit asupra stării noastre de spirit. Fie că vorbim de uleiuri esențiale sau de apele de parfum de toaletă pe care le folosim.

Uleurile esențiale joacă un rol crucial în aromaterapie. Tocmai de aceea, vreau să ne axăm acum pe efectele curative, atât asupra corpului, a pielii, cât și asupra stării interioare.

Cele 12 uleiuri esențiale

Există 12 uleiuri cu rol tămăduitor: mirt, smirnă, tămâie, nard, santal, cassia, cedru, chiparos, galbanum, isop, onice și trandafir, care relaxează și calmează. Totuși, deși cererea pentru uleiurile esențiale a crescut cu 50% față de anii trecuți, în România, acestea reprezintă încă un sector nișat, deoarece nu suntem suficient de bine informați, nu avem educația și noțiunile necesare și nici nu dispunem de prea mulți aromaterapeuți, după cum susțin specialiștii în domeniu. Recunosc, nici eu nu am fost la o astfel de terapie, și nu pentru că nu cred în puterea relaxării absolute, ci pentru că am tot amânat, din neglijență. M-am axat, ce-i drept, pe masajele simple, de relaxare, dar eu sunt mai tradițională, ca stil.

Ascultă de sfatul specialistului!

În sprijinul persoanelor ca mine, care nu au vreme sau nu se încred, habar n-am din ce motiv nu merg la astfel de terapii, specialiștii vin cu o recomandare simplă. Se pot folosi aceste uleiuri curative și acasă, doar că trebuie să ții cont de niște aspecte. Alegerea aromei trebuie să fie făcută în funcție de sfatul specialiștilor și utilizată ca atare, pentru că există și precauții și contraindicații pentru unele dintre ele, de aceea trebuie respectate ca atare.

În ultimii ani, uleiurile esențiale au începiut să fie incluse și în creme, săpunuri sau uleiuri de masaj, ceea ce subliniază faptul că tot mai multe persoane au testat pe propria piele și înțeles efectul aromelor.

Cele mai uzitate sunt uleiurile aromatice pentru masajele de relaxare, care facilitează relaxarea fizică, energetică și psihică, ce crează o energie vitală cre ajută toate sistemele organismului să se refacă și să se reînnoiască. Practicat cu regularitate, ajută la combaterea stării de oboseală, eliminarea toxinelor din organism, tonifierea musculaturii și buna dispoziție.

Sursa foto: marulaorganix.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!