Bruschettele debordează de simplitate şi bun gust. Ştim că este o reţetă clasică a italienilor, care deschide drumul către o masă copioasă. Prima dată am mâncat la un restaurant, habar n-am avut care e reţeta, dar m-am luat după gust şi am făcut şi eu acasă. La o adică, chiar nu are ce să fie complicat în a face bruschette şi nici prea multă răbdare nu cere. Mie îmi place să folosesc franzelă, nu orice pâine, pentru că asta are foarte mare importanţă.
Ingrediente:
o franzelă
roşii cherry
busuioc
2-3 căţei usturoi
ulei de măsline
sare, piper
Feliile de pâine de fac pe grill şi se freacă cu usturoiul pisat. Roşiile tocate se amestecă cu puţin ulei de măsline, busuioc (neapărat rupt uşor cu mâna, şi nu tăiat cu cuţitul), sare şi piper. Compoziţia o pun peste feliile de pâine pregătite şi le servesc, ca de obicei, repede, aproape pe nerăsuflate. Obişnuiesc să fac seara bruschette, când mă uit la un film, pentru că sunt uşoare la stomac.
Pofta bună! 😉
Sursa foto: spreadyourwings.it
Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…
Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…
La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…
În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…
Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…
Luna ianuarie vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…