Acasă Arhiva Cărți de odinioară, la FeminIN

Cărți de odinioară, la FeminIN

1
Cărți de odinioară, la FeminIN

Vă mai amintiți de “Mara” lui Slavici? Eram la școală când am văzut prima dată cărticica, dar cum obligatorie a fost doar “Moara cu noroc”, nu am citit-o decât pe cea din urmă (pe care aș vrea să o recitesc). Iar acum vreau să citesc, printre altele, tot ce am ratat în copilărie și adolescență, fără să-mi impună vreun profesor:).

Editura Publisol publică în această primăvară a lui 2021 zece cărți de referință ale literaturii române, toate sub colecția FeminIN. Personaje feminine pe care am avut ocazia să cunoaștem prin intermediul marilor noștri scriitori români, cu ale căror nuvele din popor ne-am întâlnit cu toții.

COMANDĂ LA REDUCERE DE LA BOOKSAVEUR

Ce cărți au apărut în colecția FEMININ:

“Ioana”, de Anton Holban

”Rusoaica”, de Gib Mihăescu

Mara” de Ioan Slavici.

“Adela”, de Garabet Ibrăileanu

“Adam și Eva”, de Liviu Rebreanu

“Patimi”, de Sofia Nădejde

“Dona alb”, de Gib Mihăescu

“Jocurile Daniei”, de Anton Holban

“Femei”, de Mihail Sebastian

“Chira Chiralina”, de Panait Istrati

Nu întâmplător au fost alese aceste zece cărți. Toate conțin personaje care reprezintă toate tipurile de femeie reunite într-o singură colecție: FeminIN.

Articolul precedent Pe meleaguri românești: CANIONUL 7 SCĂRI (…fără scări)
Articolul următor Viața la țară
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.