Când vine vorba de cărți, obișnuiesc să caut prima dată varianta PDF, deoarece îmi este mult mai ușor să am cartea respectivă pe telefon/tabletă, pot să selectez fragmente întregi care m-au impresionat și să le pun într-un fișier special (în loc să subliniez efectiv pe carte, cum fac de obicei, iar aici părerile sunt împărțite, unii sunt ok, alții consideră că este o lipsă de respect față de carte, totul este subiectiv, până la urmă).
Cea mai scumpă carte pe care am cumpărat-o
Însă am momente când îmi doresc cartea în format fizic, să pot întoarce paginile, și să nu-mi mai simt ochii cum se scurg de la ecranele albastre. De asemenea, nu am o anumită carte pe care am dat toți banii de chirie, însă sunt câteva care au costat mai mult decât aș fi dat de obicei pe o carte. Și anume:
„12 reguli de viață” de Jordan Peterson
Am cumpărat-o imediat cum am putut, la prețul de 55 de lei (acum o puteți găsi la reducere și de la 30 de lei), deoarece îi urmărisem videoclipurile postate de la cursurile sale, iar unele idei mi s-au părut foarte interesante, în special modul său calm de a-și exprima opinia. Cumva, totuși, cartea nu a fost cum mă așteptam, probabil pentru că mai auzisem de anumite idei expuse în ea, dar și din cauza altor idei cu care nu am fost de acord.
„Război și pace” de Lev Tolstoi
Cumpărată dintr-o dorință foarte puternică de a-l descoperi pe Tolstoi, care a fost pe moment, deoarece, la un moment dat, am lăsat primul volum jos și m-am dat bătută. Am cumpărat ambele volume la 80 de lei, și nu regret decât faptul că nu am avut răbdarea necesară pentru a putea duce la capăt ambele volume. Tolstoi este un scriitor mimunat, însă, probabil, nu pentru toți.
„Alias Grace” de Margaret Atwood
Pe care am cumpărat-o cu 20 de euro din Italia, din alt impuls, pentru că m-a atras coperta foarte mult, însă nu am putut ține pasul cu ea, așa că am renunțat după câteva pagini, din simplul fapt că era foarte multă informație de digerat, și, fiind și în engleză, foarte mulți termeni pe care nu îi știam, însă probabil nu a fost pentru mine.
De obicei, cărțile cele mai scumpe le-am luat din impuls, iar cele mai bune le-am găsit și în format electronic, însă până la urmă, chiar nu contează în ce format se citește, atâta timp cțt se face din pasiune. J