Categories: Arhiva

Cele mai bune 10 cărți din 2019 conform Amazon

Amazon, locul în care poți găsi orice de la A la Z, este și lăcașul cărților, iar anul acesta, un top al celor mai bune cărți a apărut pentru a ne arăta încă odată, statistic vorbind, ce gen literar tronează, și ce anume ne place să citim.

  1. Elizabeth Gilbert ”Orașul fetelor”

Cunoscută pentru cartea ”Mănâncă, roagă-te, iubește!”, autoarea revine cu o carte foarte interesantă despre ambițiile lui Vivian. Ajunsă în New York, aceasta își dorește să ajungă o persoană interesantă. Cum? Rămâne de văzut.

  1. Alex Michaelide ”Pacienta tăcută”

Posibil a fi thriller-ul anului 2019 prin povestea Aliciei. Deși pare a avea viața perfectă, într-o seară își împușcă soțul, după care refuză să vorbească. Misterioasă și plină de suspans.

  1. Jayson Greene ”Once more we saw starts”

O carte despre tragedie și pierdere, ”Once more we saw starts” spune povestea autorului, care a trebuit să treacă prin nefericita pierdere a fiicei lui de 2 ani.

  1. Jennifer Weiner ” Everything”

În era puternicului #MeToo, cartea prezintă relația celor două surori în această mișcare, dar și gradul de evoluție al femeilor în lupta pentru drepturi și egalitate.

  1. Yangsze Choo ” The Night Tiger”

O puternică descriere a destinului, ”The Night Tiger”  urmărește doi tineri, o croitoreasă și un casnic. Cei doi pornesc în căutarea unui deget mumificat, în frumoasa Malaysia.

  1. Taylor Jenkins Reid ” Daisy Jones & The Six”

O serie de interviuri fictive despre trupa ”Daisy Jones & The Six” ai anilor 60. Povestea este atât de captivantă, încât este greu de crezut că trupa nu a existat, ci este rodul imaginației autorului.

  1. Robert Macfarlane ” Underland”

Greenland poate nu a fost încă admirat așa cum se cuvine, ceea ce l-a determinat pe Jenkins să cerceteze locul și să scrie despre descoperirile sale ale unui pământ pe care nu îl vedem cu ochiul liber.

  1. Julie Yip-Williams ” The Unwinding of the Miracle”

Acceptare este termenul care descrie cel mai bine această carte. Dintr-o boală în faza terminală, autoarea își exprimă fricile și neîncrederea în ziua de mâine din unghiul unui om pe moarte.

  1. Ruth Reichl ”Save me the plums”

Prezintă povestea scriitoare spre drumul succesului la care visa in copilărie. Ajunsă a fi editor șef la revista pe care o adora în tinerețe (revistă culinară), autoarea ne trece prin toată experiența sa de viață din plan profesional.

  1. Thomas Harris ”Cami Mora”

O poveste despre lăcomie și supraviețuire, ”Cami Mora” este plină de cazuri incitante, morți, acțiune, cam tot ce se poate întâmpla în Miami. Autorul cărții ”Tăcerea mieilor”, Harris continuă realizarea unor romane polițiste de succes.

Lavinia Bușe

În momentul în care mi s-a aprins luminiţa spre lectură, nu exista nimic altceva decât lumea în care m-am transpus. De aceea poate sunt cu capul în nori, sau undeva sub pământ, dar întotdeauna mă voi surprinde prinsă într-o lume pe care nu o am aici. Însă prefer pisicile.

Recent Posts

Tabăra de Lectură pentru Adulți: Ediția a X-a merge la Castelul Maria din Hunedoara

Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…

4 săptămâni ago

BOOK CLUB în București, Brașov, Constanța, Iași, Sibiu: Copilul de la Auschwitz

Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…

2 luni ago

25 ianuarie 2025: Clubul de carte din Constanța cu romanul Copilul de la Auschwitz

La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…

2 luni ago

Club de lectură în Brașov: Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…

2 luni ago

BOOK CLUB 2025: Copilul de la Auschwitz

Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…

2 luni ago

Book Club iCarte, iParte: O întâlnire specială pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Luna ianuarie  vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…

2 luni ago