Produsele de îngrijire și măștile de păr sunt întotdeauna inutile fără o dietă echilibrată. În continuare poți vedea cele mai bune cinci alimente bogate în proteine, vitamine și minerale esențiale sănătății părului tău.
1. Somonul
Consumul regulat de somon aduce beneficii miraculoase părului tău. Datorită acizilor grași Omega-3, fierului, vitaminei B-12 și proteinelor pe care le are în componența sa, acest aliment va oferi strălucire părului și, în același timp, îi va accelera procesul de creștere. De asemenea, consumul de somon previne uscarea scalpului, o problemă cu care tot mai multe femei se confruntă. Tot din această categorie mai poți încerca macroul, tonul, sardinele și heringul.
2. Oul
Multe persoane se feresc de acest aliment din cauza nivelului ridicat de colesterol care se regăsește în gălbenuș. Ideea este una preconcepută, întrucât doar 20% din colesterolul din sânge este format din alimentație. În plus, nimeni nu spune că trebuie să consumi zilnic ouă. Trei-patru pe săptămână sunt suficiente pentru a profita la maximum de beneficiile acestui produs. Are din belșug biotină, una dintre cele mai importante vitamine pentru sănătatea scalpului.
3. Nucile
În această categorie nu se încadrează doar nucile românești pe care le știm cu toții, ci și nucile exotice. Migdale, arahide, caju, alune sau fistic, indiferent ce alegi să consumi, îți vei ajuta părul enorm. Toate au în componență acizi grași Omega-3, dar și proteine esențiale pentru sănătatea părului tău. Spre deosebire de primele două alimente, nucile pot fi consumate sub forma unor gustări ușoare, în orice moment al zilei.
4. Carnea de pasăre
Complexul de vitamine B are un rol vital în protejarea părului tău. Aceste vitamine pot fi găsite din abundență în orice tip de carne. Totuși, dacă vrei să-ți menții o siluetă de invidiat, apelează strict la carnea de pasăre, al cărei conținut caloric este semnificativ mai mic decât cel al preparatelor din porc, vită sau miel. Fierul, cel mai important mineral care ajută la creșterea circulației în scalp, este de asemenea prezent în cantități optime în carnea de pasăre.
5. Legumele verzi
Pe lângă vitaminele B, strălucirea părului este redată de vitamina A. O găsești cu ușurință în toate legumele verzi, precum broccoli, kale, spanac, castraveți, sparanghel sau mazăre. Studii recente au demonstrat că legumele verzi au cele mai multe beneficii asupra organismului uman și pot fi consumate fără grija efectelor adverse. Vitamina A ajută la producerea de sebum, fără de care părul devine subțire, uscat și cu predispoziție la mătreață.