Foarte simpu, vă dați seama. Vă imaginați deja că mare scofală nu-i, doar să bați niște ouă. Ei bine, da. Ouăle se bat normal, nu am de gând să vă înșirui povești despre mărime sau culoare (despre ouă zic, nu piedeți ideea 😁). Deși aș face-o. Pentru că e foarte important să fie cât mai galbene, dar aici e doar norocul ălora care au găini la țară.
Haideți să vă arăt cum se face o omletă extraordinar de bună, fără să pui prea multe ingrediente. Sigur, nu te ține nimeni să nu adaugi un pic de ceapă verde, poate și puțin cârnat afumat 😁. Dar acum nu vă prezint rețeta mea, ci a unui bucătar cu trei stele Michelin. Pierre Koffman, un nume recunoscut în bucătăria internațională, spune că o porție bună omletă se face din trei ouă. Iar celălalt ingredient pe care îl folosește este untul. Eu pun și un strop de lapte, chiar și puțină verdeață (mărar, de regulă), pentru că, nu-i așa?, gusturile se discută 😉. Nu în ultimul rând, sare, care este nelipsită chiar și în deserturi.
Mai jos este un video în care Chef Pierre pregătește omleta. Eu nu pun atât de mult unt ca el. O să vedeți că omleta lui pare plină de grăsime. Nici măcar n-a pus un șervet de hârtie care să o absoarbă. Așa sunt chefii ăștia, pun te-miri-ce :). Mie îmi place să folosesc unt doar pentru gustul pe care îl dă omletei. Uitați-vă, mai degrabă, la maniera în care el o prepară :).
“Diferența dintre o mâncare bună și una proastă este întotdeauna un pic de sare”.
Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…
Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…
La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…
În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…
Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…
Luna ianuarie vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…