Foarte simpu, vă dați seama. Vă imaginați deja că mare scofală nu-i, doar să bați niște ouă. Ei bine, da. Ouăle se bat normal, nu am de gând să vă înșirui povești despre mărime sau culoare (despre ouă zic, nu piedeți ideea 😁). Deși aș face-o. Pentru că e foarte important să fie cât mai galbene, dar aici e doar norocul ălora care au găini la țară.
Haideți să vă arăt cum se face o omletă extraordinar de bună, fără să pui prea multe ingrediente. Sigur, nu te ține nimeni să nu adaugi un pic de ceapă verde, poate și puțin cârnat afumat 😁. Dar acum nu vă prezint rețeta mea, ci a unui bucătar cu trei stele Michelin. Pierre Koffman, un nume recunoscut în bucătăria internațională, spune că o porție bună omletă se face din trei ouă. Iar celălalt ingredient pe care îl folosește este untul. Eu pun și un strop de lapte, chiar și puțină verdeață (mărar, de regulă), pentru că, nu-i așa?, gusturile se discută 😉. Nu în ultimul rând, sare, care este nelipsită chiar și în deserturi.
Mai jos este un video în care Chef Pierre pregătește omleta. Eu nu pun atât de mult unt ca el. O să vedeți că omleta lui pare plină de grăsime. Nici măcar n-a pus un șervet de hârtie care să o absoarbă. Așa sunt chefii ăștia, pun te-miri-ce :). Mie îmi place să folosesc unt doar pentru gustul pe care îl dă omletei. Uitați-vă, mai degrabă, la maniera în care el o prepară :).
“Diferența dintre o mâncare bună și una proastă este întotdeauna un pic de sare”.
Sâmbătă dimineața, la Tomis Hub din Constanța, ne-am adunat pentru a dezbate cartea „Lista” de…
Sâmbată dimineața, la Fract Restaurant din Brașov, ne-am reunit pentru a explora subiectul complex al…
În acest weekend cititorii din Bucuresti, Constanţa şi Braşov s-au reunit pentru a discuta despre…
STICLUȚA Mă găsesc privind spre valurile care se sparg și mă surprind pierdut în gânduri,…
Ce planuri ai vineri seară, pe 8 noiembrie? Vin cu o invitație către tine, să…
Te invităm să ni te alături la următorul nostru club de lectură, dedicat romanului "Lista", de…