Acasă Retete Cum să faci o omletă din două ingrediente? După rețeta unui chef renumit :)

Cum să faci o omletă din două ingrediente? După rețeta unui chef renumit :)

0
Cum să faci o omletă din două ingrediente? După rețeta unui chef renumit :)

Foarte simpu, vă dați seama. Vă imaginați deja că mare scofală nu-i, doar să bați niște ouă. Ei bine, da. Ouăle se bat normal, nu am de gând să vă înșirui povești despre mărime sau culoare (despre ouă zic, nu piedeți ideea 😁). Deși aș face-o. Pentru că e foarte important să fie cât mai galbene, dar aici e doar norocul ălora care au găini la țară.

Haideți să vă arăt cum se face o omletă extraordinar de bună, fără să pui prea multe ingrediente. Sigur, nu te ține nimeni să nu adaugi un pic de ceapă verde, poate și puțin cârnat afumat 😁. Dar acum nu vă prezint rețeta mea, ci a unui bucătar cu trei stele Michelin. Pierre Koffman, un nume recunoscut în bucătăria internațională, spune că o porție bună omletă se face din trei ouă. Iar celălalt ingredient pe care îl folosește este untul. Eu pun și un strop de lapte, chiar și puțină verdeață (mărar, de regulă), pentru că, nu-i așa?, gusturile se discută 😉. Nu în ultimul rând, sare, care este nelipsită chiar și în deserturi.

Mai jos este un video în care Chef Pierre pregătește omleta. Eu nu pun atât de mult unt ca el. O să vedeți că omleta lui pare plină de grăsime. Nici măcar n-a pus un șervet de hârtie care să o absoarbă. Așa sunt chefii ăștia, pun te-miri-ce :). Mie îmi place să folosesc unt doar pentru gustul pe care îl dă omletei. Uitați-vă, mai degrabă, la maniera în care el o prepară :).

“Diferența dintre o mâncare bună și una proastă este întotdeauna un pic de sare”.

Articolul precedent Ție îți lăcrimează ochii la frig? Am eu leac!
Articolul următor Cover story: Când românii nu mai văd frumosul din jur…
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!