Acasă Sanatate Educatie nutritionala Ție îți lăcrimează ochii la frig? Am eu leac!

Ție îți lăcrimează ochii la frig? Am eu leac!

0
Ție îți lăcrimează ochii la frig? Am eu leac!

Sună a titlu de Cancan, știu. Dar trebuia să te fac să intri aici, să-ți dau un deget de ajutor 😊. Mie, dimineața, îmi curg întotdeauna lacrimile, când merg pe drum. Zilele astea a fost atât de frig încât am simțit cum se formează țurțuri. Nu exagerez. Iar soarele de azi, binevenit desigur, este “cu dinți”.

…Nope, mucii nu-mi curg. Doar în casă, la căldură 😁.

Lacrimi artificiale și cură cu morcov și pătrunjel

Am o sensibilitate a ochilor, fără doar și poate. Iar mie îmi lăcrimează și vara, darămite acum. Una dintre cauze ar fi că dau prea tare căldura în casă (mda, fac parte din acea categorie de femei; că tot făcea Dan Badea caterincă de femei, acum câteva seri, în cadrul unui eveniment de stand up). Iar picăturile nu sunt chiar de folos, că tot spuneam de ele în intertitlu. Am început să le iau pentru că mă dor foarte tare ochii și capul, în ultima vreme. Deși nu sunt deloc ieftine, nu simt că mă ajută prea mult. Probabil că soluția ar fi să o las mai moale cu scrisul. Nu e de ajuns că stau nouă ore pe zi pe laptop, mai fac asta și după program (mai grav, pe telefon).

Beam și înainte sucuri naturale, dar în perioada asta cu atât mai mult. Din păcate, nu reușesc să fac zilnic. Planul meu este să beau dimineața un suc făcut doar din morcovi și pătrunjel (eventual, și un măr), iar seara să fac o salată cu orice, dar neapărat să pun morvoc și pătrunjel în ea. Cele două conțin foarte multe vitamine, deci ajută și la imunitate.

În rest, o primăvară cât mai frumoasă! 🙂

Articolul precedent În ce moment am ajuns să nu mai suport shoppingul?
Articolul următor Cum să faci o omletă din două ingrediente? După rețeta unui chef renumit :)
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!