AcasăEducatieDescoperaCover story: Când românii nu mai văd frumosul din jur...

Cover story: Când românii nu mai văd frumosul din jur…

Published on

spot_img

Puteţi să mă scoateţi liniştiţi din lista voastră de amici/prieteni virtuali, pentru că eu tot am scriu despre frumosul din România. După cum spuneam AICI, nu am susţinut românii din Piaţa Victoriei, în sensul că nu am ieşit cu ei la proteste, însă am o admiraţie pentru fiecare dintre aceştia. Toţi avem acelaşi scop şi toţi facem ceva, oricât de mic, pentru a rămâne aici, pentru a duce numele acestei ţări mai departe, pentru ca strămoşii noştri să nu fi muncit în zadar. Doar că, la naiba, pe cât de mult ne dorim o ţară frumoasă şi (citez) „ca afară”, pe atât de mult o urâţim noi, oamenii.

Românii şi-au pierdut optimisul, şi-au pierdut speranţa, văd numai negru în jur şi postează zilnic mesaje despre cât de rahat e România. Nu mai vedem nimic, nu ne mai place nimic. Atât de tare am orbit, atât de mult ne autosabotăm. N-ar da unul postări de genul „Turist în ţara mea”, că deh, ca să ajungi la Vulcanii Noroioşi, acel unic fenomen din Europa (din Europa, băi!), sau la „paznicul munţilor”, Sfinxul din Bucegi, trebuie să mergi pe nişte drumuri şi-ţi spui „De ce să mă duc până acolo?, că-mi fac o mie de nervi din cauza gropilor!”. Aşa e. Du-te şi vizitează… Germania. Şi rămâi acolo, că e de vis.

Mă credeţi că eu merg în vacanţă în afară doar pentru că în România nu (mai) am cu cine să plec la drum? Am atât de multe cunoştinţe, prieteni şi rude în străinătate, încât nu am cu cine să mă urc în maşină şi să plec la plimbare prin jurul ţării până ajung acolo unde se agaţă harta-n cui. Iar puţinii care au mai rămas preferă şi ei tot străinătatea. Da, asta mă întristează teribil.

5000 de vouchere pentru biciclete

Altceva voiam să transmit în articolul de astăzi, dar ştiţi că ma „ambalez” repede şi mă ia flama când scriu despre România :).

Voi ştiaţi de acest program? Ştiaţi că s-au acordat 5000 de vouchere a câte 500 de lei pentru achiziţionarea de biciclete? Câţiva dintre voi, da. Foarte mulţi, nu. Pentru că pe Facebook rar vezi astfel de mesaje. Rar vezi ca cineva să dea mesaje pozitive. Majoritatea îşi dă cu părerea privitor la politică, dar dacă vede sau aude că nenorocitul ăla din politică face şi ceva bun (indiferent care e scopul lui), nu va promova nimeni asta, în veci.

Am auzit pe cineva care spunea „Dacă e de la Fi(e)rea, nu vreau nimic!”. Băi, cum să fii aşa? Cum să vezi lucrurile într-atât de negru? A, seamănă cu reclama pe care şi-o fac partidele (îndeosebi PSD) în campaniile politice, atunci când oferă zahăr şi făină? (sau ce or da, whatever). Mă doare-n cot, ca să zic aşa. Scopul meu este să vă luaţi şi voi biciclete, cei care încă nu aveţi, şi să plecăm de nebuni prin ţară. Şi să ocolim gropile împreună, până când s-or repara drumurile :).

Încă 25.000 de vouchere în 2018

Proiectul continuă şi în 2018. Dacă te-ai înscris anul trecut, însă nu ai fost norocos pentru că s-au dat deja cele 5000 de vouchere şi nu ai mai prins loc, fii fără grijă că mai ai o şansă anul acesta :). Intră pe site-ul http://www.pmb.ro/.

Când te calcă alţii în picioare
Trântindu-te pe jos,
Tu te ridică şi mai tare,
Iubeşte ce-i frumos!

De-i putred totul împrejur
De un lugubru miros,
Tu, păstrează-te tot pur,
Iubeşte ce-i frumos!

Când te insultă unii grav,
Prefă-te mai sfios.
Ocoleşte totul cei mârşav,
Iubeşte ce-i frumos!

Admiră cerul plin de stele,
Şi cel întunecos,
Şi în bune şi în rele,
Iubeşte ce-i frumos!

(Mihai Leonte)

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!