Acasă Educatie Descopera Cover story: Când românii nu mai văd frumosul din jur…

Cover story: Când românii nu mai văd frumosul din jur…

2
Cover story: Când românii nu mai văd frumosul din jur…

Puteţi să mă scoateţi liniştiţi din lista voastră de amici/prieteni virtuali, pentru că eu tot am scriu despre frumosul din România. După cum spuneam AICI, nu am susţinut românii din Piaţa Victoriei, în sensul că nu am ieşit cu ei la proteste, însă am o admiraţie pentru fiecare dintre aceştia. Toţi avem acelaşi scop şi toţi facem ceva, oricât de mic, pentru a rămâne aici, pentru a duce numele acestei ţări mai departe, pentru ca strămoşii noştri să nu fi muncit în zadar. Doar că, la naiba, pe cât de mult ne dorim o ţară frumoasă şi (citez) „ca afară”, pe atât de mult o urâţim noi, oamenii.

Românii şi-au pierdut optimisul, şi-au pierdut speranţa, văd numai negru în jur şi postează zilnic mesaje despre cât de rahat e România. Nu mai vedem nimic, nu ne mai place nimic. Atât de tare am orbit, atât de mult ne autosabotăm. N-ar da unul postări de genul „Turist în ţara mea”, că deh, ca să ajungi la Vulcanii Noroioşi, acel unic fenomen din Europa (din Europa, băi!), sau la „paznicul munţilor”, Sfinxul din Bucegi, trebuie să mergi pe nişte drumuri şi-ţi spui „De ce să mă duc până acolo?, că-mi fac o mie de nervi din cauza gropilor!”. Aşa e. Du-te şi vizitează… Germania. Şi rămâi acolo, că e de vis.

Mă credeţi că eu merg în vacanţă în afară doar pentru că în România nu (mai) am cu cine să plec la drum? Am atât de multe cunoştinţe, prieteni şi rude în străinătate, încât nu am cu cine să mă urc în maşină şi să plec la plimbare prin jurul ţării până ajung acolo unde se agaţă harta-n cui. Iar puţinii care au mai rămas preferă şi ei tot străinătatea. Da, asta mă întristează teribil.

5000 de vouchere pentru biciclete

Altceva voiam să transmit în articolul de astăzi, dar ştiţi că ma „ambalez” repede şi mă ia flama când scriu despre România :).

Voi ştiaţi de acest program? Ştiaţi că s-au acordat 5000 de vouchere a câte 500 de lei pentru achiziţionarea de biciclete? Câţiva dintre voi, da. Foarte mulţi, nu. Pentru că pe Facebook rar vezi astfel de mesaje. Rar vezi ca cineva să dea mesaje pozitive. Majoritatea îşi dă cu părerea privitor la politică, dar dacă vede sau aude că nenorocitul ăla din politică face şi ceva bun (indiferent care e scopul lui), nu va promova nimeni asta, în veci.

Am auzit pe cineva care spunea „Dacă e de la Fi(e)rea, nu vreau nimic!”. Băi, cum să fii aşa? Cum să vezi lucrurile într-atât de negru? A, seamănă cu reclama pe care şi-o fac partidele (îndeosebi PSD) în campaniile politice, atunci când oferă zahăr şi făină? (sau ce or da, whatever). Mă doare-n cot, ca să zic aşa. Scopul meu este să vă luaţi şi voi biciclete, cei care încă nu aveţi, şi să plecăm de nebuni prin ţară. Şi să ocolim gropile împreună, până când s-or repara drumurile :).

Încă 25.000 de vouchere în 2018

Proiectul continuă şi în 2018. Dacă te-ai înscris anul trecut, însă nu ai fost norocos pentru că s-au dat deja cele 5000 de vouchere şi nu ai mai prins loc, fii fără grijă că mai ai o şansă anul acesta :). Intră pe site-ul http://www.pmb.ro/.

Când te calcă alţii în picioare
Trântindu-te pe jos,
Tu te ridică şi mai tare,
Iubeşte ce-i frumos!

De-i putred totul împrejur
De un lugubru miros,
Tu, păstrează-te tot pur,
Iubeşte ce-i frumos!

Când te insultă unii grav,
Prefă-te mai sfios.
Ocoleşte totul cei mârşav,
Iubeşte ce-i frumos!

Admiră cerul plin de stele,
Şi cel întunecos,
Şi în bune şi în rele,
Iubeşte ce-i frumos!

(Mihai Leonte)

Articolul precedent Cum să faci o omletă din două ingrediente? După rețeta unui chef renumit :)
Articolul următor Filmul de weekend: „The Battleship Island”. Despre un tată şi fetiţa sa.
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

  1. Mersul cu bicicleta este foarte sanatos. Din pacate in 2017 am cam sarit pedalatul, dar o sa ma revansez anul acesta. Obisnuiam sa iau „la pedală” zonele din jurul Focsaniului pentru peisaje si pentru sanatatea corpului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!