Retete

Cum să gătești mâncare de tip fast-food acasă, într-un mod sănătos

Tuturor ne place mâncarea aceea de tip fast food și cu toții am auzit, cel puțin odată în viață, o știre sau am citit un articol despre cât de dăunătoare este ea. Ce să face în situația aceasta? Ei bine, eu vin cu o sugestie: să o gătim chiar noi într-un mod sănătos.

Sunt o mare fană a gătitului, dar și a mâncării bune, iar acest lucru deja nu mai este un secret, așa că am încercat să mă adaptez poftelor care mă cuprind deseori. Nu este greu deloc să îți faci ceva foarte bun de mâncare care să fie și foarte sănătos.

Uite cum poți face shaorma sănătoasă și delicioasă chiar la tine acasă

Ha, uite că mi-a ieșit și rima! Ce este cel mai dăunător și care are cele mai multe calorii în shaorma clasică de la fast-food sunt sosurile. Mie și așa nu-mi plac sosurile roșii, așa că îmi fac doar un sos tzatziki, din iaurt, castraveți, mărar, ulei de măsline, usturoi și zeamă de lămâie și îmi mai fac maioneză de usturoi, pentru că eu sunt înnebunită după usturoi. Pe asta o fac zdrobind cățeii de usturoi cu puțină sare și adăugând puțin ulei în timp ce mestec continuu.

Cartofii prăjiți sunt o altă parte plină de toxine a mâncării rapide, și asta pentru că sunt prăjiți în baie de ulei fierbinte, refolosit. Ei îi înlocuiesc cu cartofi tăiați la fel ca cei clasici și puși în tavă, în cuptor, cu puțin ulei de măsline stropiți.

Pieptul de pui îl condimentez cu sare, piper, boia, cimbru, curcuma, usturoi, ghimbir și ce mai găsesc prin bucătărie și îl pun sub formă de frigărui, de asemena, în cuptor să scadă frumos până se aurește.

Adaug toate acestea într-o lipie libaneză cumpărată de la supermarket, fără conservanți, direct din vitrina frigorifică și mai pun și castraveți murați tăiați felii și salată de varză. Înfășor și mă las satisfăcută de un gust extrem de bun, știind că mănânc o mâncare sănătoasă, gătită cu grijă de mine, într-un mod curat!

Pentru hamburgeri apelez la aceleași trucuri doar că pâinea o fac eu, de asemenea și chifteaua: din piept de pui mărunțit în chopper, cu usturoi, sare, piper, pătrunjel și puțină făină, pe care îl rumenesc pe grill-ul de aragaz. Chiar merită să încercați și voi!

Angelina

Recent Posts

Tabăra de Lectură pentru Adulți, Ediția a IX-a: O aventură literară de neuitat la Green Village

Tabăra de Lectură pentru Adulți, ajunsă la a IX-a ediție, s-a desfășurat în peisajul idilic…

14 ore ago

CashClub – Shopping inteligent cu reduceri și cashback!

Dacă îți place să faci cumpărături economisind cât mai mult, atunci trebuie să afli de…

4 zile ago

INTERVIU | Dr. Ashraf Al Kebsi: „La stomatolog ajungi să vii ca și cum ți-ai vizita un prieten”

În ultimii ani, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de stomatologie, respectiv ortodonție.…

5 zile ago

Club de Lectură: Alchimistul (București)

Dragă cititorule, visează alături de noi! Te invităm la un eveniment special dedicat uneia dintre…

2 săptămâni ago

Alchimistul de Paulo Coelho: Club de lectură în Brașov

Bună, dragi cititori! Sunt încântată să vă invit la un nou club de lectură dedicat…

2 săptămâni ago

Alchimistul: Club de Lectură în Constanța la Tomis HUB

Dragilor, dacă sunteți din Constanța și căutați un motiv bun să ieșiți din casă pentru…

2 săptămâni ago