Sanatate

De ce o femeie atrage atenția când mănâncă banane?

Banane! Aceste fructe numite banane! Ce e deplasat în asta? Am spus AICI despre rolul bananelor în viața mea. De regulă, încerc să mănânc în fiecare dimineață câte una. Dar nu reușesc mai mult de una pe săptămână, nu pe zi. Și în general când nu apuc să iau micul dejun.

Azi-dimineață eram în zona Cotroceni și,la semafor, mi-am desfăcut liniștită o banană. Nu m-aș fi gândit că în tot acest timp sunt urmărită de o parte și de cealată. Și știți cum e. Când ți-e foame, mănânci, nene. Nu stai să te uiți împrejur dacă se uită careva la tine, că nu e ca și cum te-ai scobi în nas. Mănânci și tu, ca tot omul. Nu știu de ce era așa aglomerat la nouă dimineața, cert e că sâmbăta toată lumea se duce undeva, face ceva. Ascultam Radio Zu, așteptam să se facă verde și, deodată, văd privirile pofticioase. Ăă, vreți și voi? mă gândeam să întreb, văzându-i cum se uitau cu jind la banana mea.

Femeia și banana. De ce este aceasta o combinație… “obscenă”? De ce băgatul fructului în gură este un gest nepotrivit? Nu iei banana cu buzele, ci muști direct. Cu dinții.

Ok, mă opresc din explicații. Oricum aș spune-o tot nu pică bine :).

…Dar stați așa că m-am agitat acum 😅. Și bărbații manâncă banane, nu? De ce la ei nu e nimic indecent? Ei nu manâncă tot cu dinții?

Roxana Brănișteanu

Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

Recent Posts

Tabăra de Lectură pentru Adulți: Ediția a X-a merge la Castelul Maria din Hunedoara

Ne pregătim să începem anul 2025 cu o nouă ediție a mult așteptatei tabere de…

2 săptămâni ago

BOOK CLUB în București, Brașov, Constanța, Iași, Sibiu: Copilul de la Auschwitz

Clubul de lectură iCarte, iParte este mai mult decât un loc de întâlnire pentru cititori;…

o lună ago

25 ianuarie 2025: Clubul de carte din Constanța cu romanul Copilul de la Auschwitz

La Constanța, iubitorii de lectură au ocazia să se adune pentru un eveniment special, dedicat…

o lună ago

Club de lectură în Brașov: Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

În cadrul întâlnirii din luna ianuarie a Clubului de Lectură, vom organiza un eveniment special…

o lună ago

BOOK CLUB 2025: Copilul de la Auschwitz

Un nou an aduce cu sine oportunități de a descoperi, de a învăța și de…

o lună ago

Book Club iCarte, iParte: O întâlnire specială pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Luna ianuarie  vă asteaptă cu un nou club de lectură by iCarte, iParte dedicat iubitorilor…

o lună ago